Egy lépés az országos döntőért

2016. február 17. 12:21 | behir.hu

A fiúknál és a lányoknál is csabai győzelem született a III-IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia körzeti döntőjén. A tornát Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében rendezték meg.

Ifjú szurkolók töltötték meg a lelátókat a hét első napján a körzeti diákolimpiai finálén. A lányoknál a III. korcsoportban, tehát az 5—6. osztályosoknál zajlott a küzdelem a továbbjutásért. Az első helyet a Kazinczy Ferenc Általános Iskola csapata szerezte meg, amely az Erzsébethelyi Általános Iskola együttese ellen is magabiztos sikert aratott.

- Szerintem jól ment a csapatnak, sok gólt lőttünk, a kicsik is jól játszottak – fogalmazott a Kazinczy csapatának kapitánya, Kutyej Klára.

A csapatok ezúttal is nagyon készültek a körzeti döntőre, bár a fiúknál idén a korábbi évekhez képest kevesebb nevező volt ebben a korosztályban. Itt összesen két intézmény indult, az újkígyósiak és a Kazinczy iskola, de a többi korcsoportban már több csapattal rendezik a versenyt. A fiúknál tehát szintén fölényes sikert aratott a hazai csapat, amelynek az országos döntő a célja a folytatásban.

- Jó volt, szerintem izgalmas volt, csapatunk szerintem rendkívül jól szerepelt, elég nagy volt a különbség is – értékelt Kecskeméti László, a győztes csapat kapusa.

A megyei diáksport szövetség és a kézilabda szövetség között évek óta tart az együttműködés. Ez abban is megnyilvánul, hogy ezeken a tornákon fiatal játékvezetők fújják a sípot, akiknek ez jó lehetőség a bizonyításra.

- Ez a rendezvény olyan szinten zajlik, ahol amatőrök vannak, délután középiskolások, itt kipróbálják magukat, letehetik a játékvezetés gyakorlati alapjait – árulta el Ökrös László, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára.

A lányok ebben a korcsoportban a megyei elődöntővel folytatják szereplésüket, míg a fiúk már a megyei fináléban küzdenek a továbbjutásért áprilisban.

FEL