Egy hétig minden az olvasásról szól Gyulán

2018. június 11. 14:38 | behir

Kezdetét vette a 89. Ünnepi könyvhét és a 17. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozat június 7-én, Gyulán. A június 13-ig tartó eseményen a szervezők változatos időtöltési lehetőségekkel várják az irodalom iránt érdeklődőket.

A programok között helyt kaptak író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, valamint ismeretterjesztő és zenés programok is. A Kossuth téren könyvvásár lesz, melyen az IQ Könyvesbolt köteteiből lehet válogatni, de kifejezetten angol nyelvű gyermekkönyvek is vásárolhatók. A rendezvényen csere-bere és könyvkiállítás is várja az érdeklődőket. A Kézműves Sörfesztivál apropóján a könyvhéten vásárolt belépőjegyet egy pohár italra is be lehet váltani, ízlés szerint sörre, fröccsre vagy ásványvízre.

Június 11-én, hétfőn, író-olvasó találkozón Dragomán György József Attila díjas íróval beszélgetnek majd az Oroszlánkórus című művéről a Simonyi olvasóteremben 18 órától.

Június 12-én kedden 11 órától szintén író- olvasó találkozó lesz, melynek vendége Gáll Viktória Emese, a Ringató-mesék sorozat egyik szerzője. A nagycsoportos óvodások és kisiskolások mesés, énekes foglalkozáson vehetnek részt. 13 órától rendhagyó történelemóra veszi kezdetét, a vendég Bán Mór, a Hunyadi- sorozat írója, míg a program házigazdája Pataky László. 18 órától Péter Erika, Békés Megyei Prima-díjas költő, író könyvbemutatója kezdődik, melyen A főnixmadár dala című művét ismerheti meg a nagyközönség. A program házigazdája Niedzielsky Katalin újságíró lesz.

Június 13-án, szerdán 18 órától a könyvtár kertjében (rossz idő esetén a Simonyi olvasóteremben) az író-olvasó találkozón Háy János József Attila díjas költővel, íróval beszélgetnek majd. A házigazda Szabó Tibor Benjámin író, az Athenaeum kiadó igazgatója lesz.

További programok »

Gyula

A gyulai Kultúr Cafe 48 csokorba szedi a zenekarok élő koncertjeit

A 90-es évek legendás Undergrund helyszíne, a 48-as Club gyökereiből táplálkozó és az elmúlt években Kultúr Cafe Klub néven zajló programsorozat szervezői ugyan most nem hozhatják el a hazai együtteseket Gyulára, viszont a zenei palettát folyamatosan nyomon követve csokorba szedik a zenekarok élő, online koncertjeit.
13:09
FEL