Egy életet elvett, többet megnyomorított a rosszulléttel küzdő, óvatlan sofőr

2024. június 14. 10:14 | behir.hu

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott súlyos következményekkel járó közlekedési balesetet.

A terhelt 2022. szeptember 06-án, a délelőtti órákban egy személygépkocsit vezetve Sopronból az otthonába, Dobozra indult. Vezetés közben több alkalommal is rosszul lett, verejtékezni kezdett, szédült, zsibbadt, légszomja volt, valamint a bal kezében nyomást érzett. A hullámokban rátörő rosszullétek miatt a járművel több alkalommal megállt, majd rövid várakozás után folytatta az útját úgy, hogy orvosi ellátást nem vett igénybe. Az esti órákban ért Vésztő közelébe. Haladása közben ismételten rosszul lett, emiatt a 4223. számú és a 4222. számú út kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a számára védett úton közlekedő személygépkocsinak, amelynek következtében összeütköztek.

A kép forrása: police.hu

 

A baleset következtében a vétlen autó vezetője – egy 41 éves komádi férfi – és a jobb oldali első ülésen ülő utasa – egy 60 éves komádi nő – olyan többszörös súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A baleset következtében a vétlen autó hátsó ülésén helyet foglaló utasok szintén 8 napon túl gyógyuló többszörös súlyos sérüléseket szenvedtek, egyikük a balesetet követően életveszélyes állapotba került, életét az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg, illetőleg mindkettőjüknél maradandó fogyatékosság is kialakult.

A terhelt maga a balesettel összefüggésben 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Cselekményével megszegte a KRESZ 4.§ (1) bekezdés b) pontjában foglaltakat, amely szerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van.

Az ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt az eljárás során felmerült, 1.900.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

 

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL