Hatodik alkalommal rendezték meg a Túzok Fesztivált Dévaványán

2023. május 6. 15:40 | behir.hu

A Körös-Maros Nemzeti Park immár hatodik alkalommal szervezett természetvédelmi napot Túzok Fesztivál néven. Az egész napos családbarát rendezvény szórakoztató programjai mellett természetesen Európa legnagyobb pusztai madara a túzok állt a középpontban.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága és Dévaványa önkormányzata által közösen szervezett esemény annakkapcsán jöhetett létre, hogy a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban a szakemberek megfeszített munkájával mostanra stabil tűzok populáció él, akik gondozását és visszavadítását is biztos kézzel végzik a nemzeti park munkatársai

– Ma megnyílnak a nemzeti park olyan része is, ahova általában az egyszeri látogató nem juthat el – emelte ki a fesztiválnap különlegességét dr. Tirják László, a KMNPI igazgatója. 

Forrás: KMNPI

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL