Ebben az évben is gyűjti a cipősdobozokat a gyulai Almásy-kastély

2023. november 28. 16:16 | behir.hu

Idén is gyűjti a cipősdobozokat a gyulai Almásy-kastély. A látogatóközpont 2016-os megnyitása óta gyűjtőpont az adventi időszakban.

Ebben az évben is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, amely az országos akció teljes ideje alatt, november 24-től december 18-ig várja a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat – tájékoztatott a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Fekete-Dombi Ildikó.

– A csomagokat a Mikulás hálószobájában lehet leadni, amelyet a kastély fogadóterében alakítottunk ki – közölte az ügyvezető.

A szakember felidézte: a segíteni szándékozóknak roppant egyszerű a dolguk. Keresniük kell egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, eldönteniük, milyen nemű és korú gyermeknek szánják az ajándékokat, majd a cipősdobozt megtölteniük meglepetésekkel. A dobozba bármi kerülhet, aminek
egy gyermek örülhet.

– Az ajándékcsomag tartalmazhat mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt, játékot, sporteszközt, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket – sorolta Fekete-Dombi Ildikó. Kedves lehet még egy képeslap néhány üdvözlő sorral.

Az országos kezdeményezés szervezői arra kérik az adományozókat, hogy aj dobozba ne tegyenek agresszivitásra késztető képeket, játékokat, emellett konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, törékeny tárgyat, gyógyszereket. Sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos
gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagot.

Az elkészített és becsomagolt dobozokon a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kérik jól láthatóan feltüntetni, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek készült az ajándék, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

– Az adventi időszakban valamennyien könnyebben adakozunk, s ezt mi magunk is észrevesszük a beérkező csomagok hatalmas számán – fogalmazott Fekete-Dombi Ildikó.

Hozzátette: míg 2020-ban 171, tavaly 249 ajándékcsomagot fogadott az Almásy-kastély. Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges célpontjai
gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

A gyulai kastély Mikulás-szobájában december 18-ig hétfő kivételével 10-16 óra között lehet a karácsonyfa alá helyezni a cipősdobozokat, az adventi programok miatt szombatonként azonban 18 óráig lesz erre lehetőség.

Forrás: Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL