Dr. Nagy Katalin vezeti október 5-től a csabai kórház gyermekosztályát

2020. október 13. 13:04 | behir

„Richter Aranyanyu”, „21 Nő az egészségügyért” díjas, „Év Embere Békés megyében”, „Gyula városáért” cím kitüntetettje veszi át a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekosztályának vezetését.

A békéscsabai kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya a közösségi oldalán jelentette be a hírt. Mint írják, a doktornő a diploma megszerzése óta a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának Gyermekosztályán dolgozik. Főorvos, gyermekgyógyász, gyermek pulmonológus és diabetológus szakorvos.

Nevéhez fűződik a kórházban a gyermek diabétesz gondozás megalapítása; a gondozó és a regionális inzulinpumpa centrum vezető főorvosa. Jelenleg mintegy 200 diabéteszes gyermek és fiatal áll gondozása alatt. Tevékenységéről, szakterületéről, tudományos fokozatáról az osztály részletesen ír: 

 

Október 5-től Dr Nagy Katalin PhD Tanárnő vezeti kórházunk gyermekosztályát. Szeretettel üdvözöljük kórházunkban és...

Közzétette: Szülészet-Nőgyógyászat Békéscsaba – 2020. október 12., hétfő

 

Folyamatosan részt vesz a rezidensek, szakorvosjelöltek, orvostanhallgatók, szakdolgozók elméleti és gyakorlati képzésében. Több, a diabéteszes gyermekek életét bemutató, ismeretterjesztő film társalkotója. „Richter Aranyanyu”, „21 Nő az egészségügyért” díjas, „Év Embere Békés megyében”, „Gyula városáért” cím kitüntetettje.

FEL