Atlétika: Garfield gyorsabb volt az állatorvosnál

2017. június 14. 10:33 | behir.hu

Az országos csúcstartó dr. Baji Balázs 13.35 másodperces idővel a második helyen végzett a Turkuban rendezett nemzetközi atlétikai verseny 110 méteres gátfutó számában.

- Tavaly sikerült megnyernem ezt a versenyt, de idén közel se lesz könnyű dolgom megvédeni a bajnoki címet, mivel nagyon komoly gátas mezőnyt sikerült összeállítaniuk a szervezőknek – fogalmazott a csabai versenyző a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A selejtezőn az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, kavargó szél és szemerkélő eső kísérte a viadalt. A nemzetközi szövetség World Challenge Meeting sorozatába tartozó finnországi versenyen – a magyar szövetség honlapja szerint – az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar az előfutamban 13.49 mp-et futott, majd a fináléban 13 század hátránnyal ért célba a francia Darien Garfield mögött.

A viadal egyben a nemzetközi kalapácsvető sorozat egyik állomása is volt, melyen Pars Krisztián 73.67 méterrel a nyolcadik lett. A győzelmet a lengyel világbajnok, Pawel Fajdek 82.40 méteres eredménnyel szerezte meg, mely a világ idei legjobbja.

FEL