Atlétikai Eb: Baji a döntőért harcol

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club korábbi klasszisa, Baji Balázs egyértelműen a döntőt és azon belül a minél jobb helyezés elérését tűzte ki célul 110 méteres gátfutásban a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

A gátfutó jó formában érkezik Berlinbe, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az utóbbi hetekben – írja beharangozójában a szövetség hivatalos honlapja. A top favorit orosz Sergey Subenkov mögött legalább nyolc-tíz olyan gátfutó van, aki akár éremre is pályázhat az EB-n.

A nemzetközi szövetség a berlini atlétikai Európa-bajnokság vágtaszámaiban kiemelést alkalmaz az idei ranglistán a legjobb 12 helyen található és benevezett atlétáknak. A magyar versenyzőnek ennek megfelelően nem kellett az első körben rajthoz állnia. A csütörtöki selejtezőt két olasz versenyző, Paolo Dal Molin és Hassane Fofana vette a legjobb idővel, de ott lesz az elődöntőben a 13.09 másodperces egyéni legjobbal rendelkező Garfield Darien is.

A verseny hivatalos honlapja szerint Baji a harmadik elődöntős futamba kapott besorolást, ahol a francia Pascal Martinot-Lagarde és a lengyel Damian Czykier lehet a legnagyobb riválisa. 

Az elődöntőket péntek este 19.10-től, a finálét 21.35-től rendezik meg.

 

Megosztás:

Címke: , , ,