Döntetlennel estek ki a csabai kézisek

2016. február 12. 21:36 | behir.hu

Izgalmas kupacsatát hozott a Békéscsaba és a Fehérvár mérkőzése. A hazai lila-fehérek és a vendégek is eldönthették volna hamarabb a továbbjutást, végül a kicsit szerencsésebb csapat lehet ott a Magyar Kupa négyes döntőjében​.

A mérkőzés első gólját a lila mezben játszó csabaiak szerezték Gávai Szonja révén. Ezt követően a hazaiak irányítottak, a 12. percben Szögi Tímea egy lerohanás végén emberhátrányból 8-5-re alakította az állást. Innen visszajöttek a fehérváriak, de a hazaiak válaszoltak a rohamra, Olha Nikolayenko révén 14-10-re megléptek, az előnyből pedig három találat maradt a félidő végére.

A második játékrészt Mayer Szabina góljai vezették fel, a csabaiak ismét reagáltak és 18-14-re vezettek. A fehér mezes vendégek szinte a semmiből jöttek vissza, azonban Herr Anita hetest rontott, így nem tudta leszakítani a riválist a Fehérvár. A csabaiak az 57. percben visszaszerezték a vezetést Kovács Anett találatával. Azonban nem ez volt a végszó: Herr Anita egyenlített, majd a lila-fehérek az utolsó támadást elrontották és a 27-27-es döntetlennel végül a vendégek jutottak tovább.

Szabó Károly, a hazaiak megbízott edzője szerint nem a végére kellett volna kihegyezni a döntést, hanem amikor vezettek három-négy góllal, akkor kellett volna még megfejelni egy-két találattal az előnyt, és akkor a végén elkövetett hibák nem számítottak volna. Bakó Botond, a Fehérvár KC vezetőedzője értékelésében kiemelte, a szívük jobban a helyén volt és négygólos hátrányból fel tudtak állni, összességében örült a továbbjutásnak, de a játékkal nem volt elégedett.

A sok hibával tarkított mérkőzésen a hazaiak átlövője Olha Nikolayenko volt a legeredményesebb 9 góllal, de a fontos pillanatokból a vendégek jöttek ki jobban. A Fehérvár öt év után, 2011-et követően először van ott a négyes döntőben, a csabai gárdának pedig maradt a bajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL