Dobogó tetején a BRSE juniorjai

2017. január 4. 10:16 | behir.hu

Tizenegy forduló után a Békéscsabai Röplabda SE junior csapata vezeti az első osztályú bajnokságot, így a dobogó tetején zárták a 2016-os évet. Decemberi utolsó két mérkőzésen igazi presztízs csata várt lányainkra, akik a végső éremre esélyes gárdákkal küzdöttek meg, mindkétszer idegenben.

A Kaposvár három csabai neveléssel kezdett, de az egy évvel ezelőtti bronzérmes BRSE szinte teljesen átalakult, megfiatalított gárdája két szoros 25-22-es szettel szerzett vezetést. Fokozatosan őrölték fel a somogyiakat, remek mezőnymunkával, szép kombinatív játékkal. A harmadik játszma eleje még szorosan alakult, de a kék-fehérek hamar megléptek és bravúros 3-0-ás győzelmet arattak.

A békéscsabaiak mellett a Nyíregyháza és a Vasas lépett meg a bajnokság első köre után (tíz forduló). Azzal, hogy a fővárosiak megverték a nyírségieket egy esetleges BRSE győzelem az élre röpíthette Tóth Gábor gárdáját. Ennek megfelelően kezdték az összecsapást. Az első játszmát 25-22-re hozták. Folytatásban rákapcsoltak a piros-kékek, de kiélezett, izgalmas végjátékban ismét alulmaradtak 25-23-ra. Harmadik játékban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Meglépett két ponttal a Csaba, amit tartani is tudott meccslabdáig, ekkor azonban Godó Panna bokaszalag-szakadást szenvedett. Szerencsére helyén volt az a híres „BRSE szív”, mert egy ásznyitással pontot tettek a mérkőzés végére, és nagy meglepetésre mindhárom egységet elhozták a Vasas oroszlánbarlangjából.

Ezzel a két szép győzelemmel a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület egy ponttal megelőzte a FATUM-Nyíregyházát és nagy lépést tett afelé, hogy egyenes ágon bejusson a hatcsapatos országos döntőbe.

Tóth Gábor: Sok munka van abban, hogy ilyen előkelő helyen zártuk a 2016-os esztendőt. Nagyon fontos két győzelmet arattak a lányok az utolsó fordulókban, ami azért is fontos, mert az első négy helyezett rögtön kvalifikálja magát az országos döntőbe. Ez a végső célunk, ezért dolgozunk, és jó úton haladunk. Természetesen egy kis pihenés után január másodikán kezdjük a felkészülést, mert a junior mérkőzések mellett január végen nagyon fontos megmérettetés vár az ifjúsági csapatra is.

FEL