Diáksportos elismerések

2023. június 2. 11:34 | behir

Békéscsabán komoly hagyományai vannak iskoláink Diákolimpiákon való szereplésének, és országos döntők megrendezésének. Amikor beindul a versenyszezon, szinte nincs olyan hét, hogy egy-egy eredményes szereplésről ne kapnánk híreket, amelyek büszkességgel töltik el a gyermekeket, szülőket, felkészítő pedagógusokat, edzőket.

Az önkormányzat kiemelten támogatja a finálék megrendezését városunkban, legyen az az röplabda, kézilabda, futsal vagy éppen kick-box. A Diákolimpia® versenysorozatot működtető, szervező Magyar Diáksport Szövetség évente elismerésben részesíti a legeredményesebb iskolákat, rendezvényeket – számolt be hivatalos közösségi oldalán Varga Tamás alpolgármester.
 
– A napokban rendezett ünnepségen több, békéscsabai elismerés adtak át. Forczek Győzőné Vera, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola pedagógusa, a 2021/2022 tanév legeredményesebb testnevelője díjat vehette át, Baran Ádám, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnökségi tagja "Diáksportért" díjat vehetett át az egyesület elnöke, Szabóné Csendes Ildikó, valamint Molnár Diána titkára, szervezője a 2021/2022-es tanév legjobb diákolimpiai rendezvény elismerésben részesült, a III. Kcs. Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntő - Békéscsaba, Gyula magas színvonalú lebonyolításával –  sorolta Varga Tamás.
 

Galéria

 
Az alpolgármester hozzátette, hogy a kitüntetettek nem pihennek, hiszen jövő héten, június 9-11. között a Röplabda Diákolimpia III. korcsoportos országos döntőjét szervezik meg a Békéscsabai Röplabda Akadémián, a Kazinczy iskola kézilabda-csapata pedig most szerepel Szegeden, a IV. korcsoportos országos döntőn.
 
– Korábban magam is részt vehettem szervezőként ilyen események lebonyolításában, és mindig magával ragadott az egyedi, utánozhatatlan hangulata. Bízom benne, illetve biztos vagyok benne, hogy sok hasonlóan szép siker övezi majd a szervezők, sportolók munkáját a jövőben is!
Gratulálok az elismerésben részesülő szakembereknek, és kívánok további sok sikert, boldog, mosolygós, a sportot szerető gyermekeket, fiatalokat!  tette hozzá Varga Tamás.

További programok »

FEL