Diákok pályaműveit díjazták az EDÜ-n

2023. június 2. 19:05 | Fajó Attila

Az Erkel Diákünnepek nagy múlttal bíró összművészeti tehetségkutató és gondozó rendezvény középiskolás diákok számára. Péntek délután a gyulai Kohán Képtárban tartottak díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitót, az EDÜ-re nevezett fotográfiákból.

– Fontos számomra, hogy kit udjam fejezni magam a művészet nyelvén – mondja el Major Levente, mezőtúri középiskolás, aki fotó kategóriában nevezett az EDÜ által meghirdetett művészeti pályázatra. – Úgy gondolom nagyon fontos küldetést tölt be ez a program, abban a tekintetben, hogy ráirányítja a fiatalok figyelmét arra, hogyan tudják magukat kifejezni a mai világban, hogy használni tudnak egy olyan nyelvet a belső világuk kifejezésére, amit mindannyian beszélünk.

A díjátadón nem csak ifjú fotóművész és fényképész palántákat ismertek el, de mellettük képzőművészeti, önálló irodalmi alkotás és slam poetry műfajában is megnyilvánulhattak a diákok. 

Farkas Mária, az esemény főszervezője és az Erkel Diákünnepek Alapítvány elnöke úgy nyilatkozott, hogy nagy szervezési munkát és odafigyelést igénylő esemény hatása az alkotó iskolások életében felbecsülhetetlen. Nem egy közülük az itt kapott lehetőséggel indult a pályáján, inspirálódott és fedezte fel magában azt a művészeti vonulatot, ami alkotó tevékenységre sarkalta.

– Gyula város önkormányzata nagyban segít bennünket, így ez a számomra szívügynek számító esemény valóban támogatni tudja a jövő művészeinek nemzedékét – fogalmazott Farkas Mária.

Galéria

További programok »

Gyula

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
18:20
FEL