David Coulthard: „Ha vezet, soha ne igyon!”

2018. július 28. 11:27 | behir

A Formula-1 pilóta – egy sörgyár ittas vezetés elleni kampányának nagyköveteként – és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke gokartversennyel hívta fel a figyelmet az alkohollal összefüggő közlekedési balesetekre.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2018. július 27-én Budapesten az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a HEINEKEN Hungária a hazai közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, az ittas vezetés visszaszorítása és az alkohollal összefüggő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

 

Óberling József rendőr ezredes és David Coulthard, korábbi Formula-1 pilóta (fotó: police.hu)

 

Az ittas állapotban okozott balesetek tavaly 40 halálos áldozatot követeltek. Ugyanebben az évben az alkoholfogyasztással összefüggésbe hozható személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek közül 802 a személygépkocsi-vezetők hibájából következett be. 2018. első félévében a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek 8,55%-át ittas állapotban okozták, míg az előző év azonos időszakában 8,13% volt ez az arány.

Az aláíráson jelen volt David Coulthard, korábbi Formula-1 pilóta, akit Óberling József rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke gokartversenyre hívott ki. A versennyel az ittas vezetés veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet.

 

 

Békés megyében, július 27-én két autóst és egy motor vezetőjét állították elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt 

 

Két autóst és egy motor vezetőjét állították elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Békés megyében. Egyikük balesetet okozott. A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas vezetés fokozza a balesetveszélyt.

Békés megyében, 2018. július 27-én több alkalommal intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Füzesgyarmaton, a Mátyás utcában, 7 óra körül egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. Három pozitív eredménnyel végződött légalkoholmérés után a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

Ugyanígy végződött egy igazoltatás Gyomaendrődön is. A rendőrök 22 óra 15 perc körül, a Hősök útján ellenőriztek egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit. Nála is felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan vezetett, ezért ellene is büntetőeljárás indul.

Nem sokkal később, 23 óra 45 perc körül, Pusztaottlaka külterületén egy személygépkocsi egy jobbra ívelő kanyarban áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy neki szemből érkező személyautóval. Személyi sérülés nem történt, de a baleset okozója a gyanú szerint ittasan vezetett.

A történtek kapcsán a rendőrség ismét arra figyelmeztet, hogy az ittas járművezetés fokozza a balesetveszélyt. Ezért kérik, hogy ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek!

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL