Csütörtökön indul a Főtéri Nyár programsorozat Békéscsabán!

2019. július 16. 17:08 | Papp Ádám Sándor

38 program 2 helyszínen: változatos programokat kínál a Békés megyei lakosoknak július 18 és augusztus 30 között a Főtéri Nyár. A részletekről Forczek Győző, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese számolt be kedden, sajtótájékoztatón.

A hetedik éve életre hívott, másfél hónapos programsorozat, a Főtéri Nyár célja, hogy a szervezők kulturális lehetőségeket biztosítsanak a helyi lakosok számára. A sajtótájékoztatón elhangzott: a Csabagyöngye Kulturális Központ munkatársai igyekeztek úgy összeállítani a koncertek tematikáját, hogy a rendezvény minden igényt kielégítsen.

– Igyekeztünk úgy összeállítani a Főtéri Nyár programját, hogy az stílusában a lehető legszínesebb legyen. Lesz könnyű és komolyzene, rock ’n’ roll, blues, nyugdíjas néptánc és éneklés, tehát a lehető legszélesebb körben válogattuk össze a programot. Jellemzően hétvégére igyekesztünk tenni azokat a koncerteket, amelyek a fiatalok számára érdekesek lehetnek – fogalmazott Forczek Győző.

Az igazgatóhelyettes hozzátette: bíznak abban, hogy sok békéscsabai lakos ellátogat majd az ingyenes programokra és remélik, hogy megyeszerte több településről érkeznek majd érdeklődők.

A részletes programot korábbi cikkünkben találják meg, illetve programajánlónkból tájékozódhatnak.

További programok »

Kultúra

Térzene és megemlékezés Gyulán

A Térzene Program újabb állomásaként ezúttal a Farkas Fúvósötös adott komolyzenei koncertet Gyulán, a Várkertben. A koncert előtt nem sokkal pedig a Gyulai Október 23. Alapítvány helyezett el koszorút a vár falán a pozsonyi csata emlékére.
2020. július 4. 19:25
FEL