Csúszik az Ihász utcai felüljáró átadása

2016. január 3. 15:46 | behir.hu

A munkálatok nyáron kezdődtek el, először novemberi határidővel, majd a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. december közepére tolta a beruházás végét. A történet legújabb fejezete szerint a Szabolcs utcai rámpánál lévő korlátot a töltés végéig kell meghosszabbítani, így csak január közepe után adhatják át a létesítményt a közlekedőknek.

- November 30-án fejeződik be a műszaki átadás-átvétel, a gyalogos felüljáró megnyitását, azt a hatósági eljárások menetétől függően decemberben tervezzük - ezt Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője mondta el televíziónknak november közepén, amikor átadták a forgalomnak a Szerdahelyi úti átjárót. A beruházások újabb állomásaként, december 17-e óta az Orosházi úti felüljárón immár kétszer két sávban közlekedhetnek az arra járók. Ezt követően, a NIF december 28-án egy közleményt juttatott el csatornánkhoz, amely szerint a Szabolcs utcai rámpánál lévő korlátot meg kell hosszabbítani, így csúszik a létesítmény átadása. Ezután újra kerestük a NIF Zrt. illetékeseit, hogy telefonos interjú formájában részletesebb tájékoztatást kérjünk, azonban mindössze egy pár soros levél érkezett válaszként.

Az üggyel kapcsolatban megszólaltattuk a 10-es számú választókörzet önkormányzati képviselőjét is. Dr. Csicsely Ilona hangsúlyozta, hogy egy nagyon fontos beruházásról van szó és hozzá is számos megkeresés érkezik az átadás időpontját illetően.

- A lakosok nem örülnek, hogy nem kapták meg karácsonyi ajándéknak, hiszen a NIF megígérte augusztusban, amikor lezárta, hogy három hónap alatt készen lesz a beruházás, ez sajnos nem sikerült. Türelmetlenek a lakosok és szeretnék minél hamarabb birtokba venni - hangsúlyozta Dr. Csicsely Ilona.

A felüljáró lábánál egy felirat is jelzi az augusztusi munkakezdést, ekkor még azt remélhették a békéscsabaiak, hogy novemberben készen lesz a repülőhíd. Ehhez képest december végén is szalagok jelzik, hogy továbbra sem használhatják a lakosok a létesítmény, pedig a kerékpárosok körében az egyik legnépszerűbb útvonal a balváros és Jamina között

- Ehhez már hozzá vagyunk szokva, hogy általában minden csúszik, soha nincs semmi kész, még talán én is sokszor teszek olyan megjegyzést, hogy majd holnap kész lesz, és aztán mégsem sikerül - állapított meg az az egyik általunk megkérdezett kerékpáros.

A repülőhídhoz hasonlóan a beruházás vasútállomást érintő része is csúszásban van, hiszen az utascsarnoki pénztárak biztonsági berendezései nem készültek el hiánytalanul időre, így ezt a létesítményt is január második felében vehetik birtokba az utasok.

Kovács Dávid

FEL