Csúnya véget ért a közös ivás

A tettes italozott egy ismerősével, majd megverte, hogy elvegye a tárcáját.

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki Szeghalmon együtt italozott ismerősével, majd a gyanú szerint bántalmazta őt és elvette a pénztárcáját. A történtekre felfigyelt egy szabadnapos rendőr, aki azonnal intézkedett.

Szeghalmon, a Tildy utcában tavaly december 21-én 21 óra 45 perc körüli időben egy férfi rátámadt ismerősére. A dulakodásra felfigyelt a Szeghalmi Rendőrkapitányság egyik rendőre, aki ugyan nem volt szolgálatban, de azonnal intézkedett. Közelebb ment és hallotta, hogy a földön fekvő sértett azt kiabálja: elvették a pénztárcáját. A rendőr szétválasztotta a dulakodó férfiakat és hívta a kollégáit. A segítségért kiáltó férfi elmondta az egyenruhásoknak, hogy egy vendéglátóhelyen együtt italozott R. Józseffel, akivel régóta ismerték egymást. A sörözőből kerékpárral indult haza, majd egy idő után leszállt a bicikliről és tolta azt. Eközben valaki hátulról megütötte, a földre lökte és kivette a nadrágja hátsó zsebéből a pénztárcáját, amiben benne voltak az iratai és a pénze. Megfordult és látta, hogy ismerőse, R. József támadta meg, aki el akart menekülni. A sértett próbálta feltartóztatni, visszaszerezni tőle a tárcáját és éppen ekkor érkezett a rendőr, aki a sértett segítségére sietett. A Szeghalmi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendőrjárőrei előállították a 49 éves szeghalmi R. Józsefet, akit a rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vett. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amit a Szeghalmi Járási Ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság 2015. december 23-án elrendelt.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben folytatott nyomozást 2016. március 30-án lezárta és az eljárás iratait vádemelési javaslattal továbbította a Szeghalmi Járási Ügyészségre.

Megosztás:

Címke: , ,