Csokitorta a Kövérkirály játékán

2016. május 25. 16:30 | Horváth Szabolcs

Az évad utolsó mese előadása, a Kövérkirály kapcsán játékot hirdetett a Jókai Színház. Minthogy a Kövérkirály című előadás a boldogság és a Nagy Csokitorta kereséséről szólt, az előadásra érkező gyerekeket is ehhez igazodó, játékkal várták, aminek a díja egy nagy szelet torta volt.  

A történet szerint a Kövér király hatalmas traumát szenved el. Nem érzi többé a torta ízét, ezért nagy útra indul, hogy megtalálja a gyógyírt a bajára a Nagy Csokitortát, az egyetlen szellemet, aki vissza tudja adni neki a csoki ízét. A gyerekeknek szerencsére nem volt soha ilyen gondjuk: szeretik is a csokolédét, legalábbis a hatalmas, díszes csokitorta pillanatok alatt fogyott el. Ahhoz azonban, hogy a legkisebbek bejussanak a szalonba, a tortaosztásra, Csonka Dórát, azaz Ilonát kellett kidobniuk egy nagy kockával.

A Jókai színház azt szeretné elérni a meselőadásokkal, hogy minél minél közelebb hozzák a gyerekekhez az élő színházat, akik befogadóak voltak ezzel a darabbal kapcsolatban is. Nemvélettlen, hogy az általunk megkérdezettek közül sokan azt mondták, biztosan megnézik a következő mesedarabot is a Jókai Színházban.
 

További programok »

FEL