Csillagos éjszaka Szabadkígyóson

2016. augusztus 19. 07:46 | Fekete Kata

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hagyományos programja a „Csillagfényes éjszaka”, amelynek keretében a szabadkígyósi Nagyerdőben sátorozva leshetik meg az éjszaka titkait a látogatók. Az érdeklődőket augusztus 20-án 16.00 órakor várják a települési sportpálya parkolójában Innen indulnak útnak a tanösvényen, majd egy erdei tisztás mellett, vadkörtefák árnyékában verik fel sátrainkat.

- A tábori előkészületek, a függönyhálók felállítása után mindenki fakultatív módon, önállóan járhatja be a Nagyerdő nyiladékait, a tanösvényt és ellátogathat a kilátótoronyhoz. Eközben a tábor helyszínén zajlik majd a madárgyűrűzés. Mivel az őszi madárvonulási szezon kezdetén vagyunk, ezért számíthatunk arra, hogy az alkonyati és a hajnali madármozgás érdekes fajokat is a kifeszített hálóba hozhat. A rendezvény célja, hogy megtapasztaljuk, milyen az éjszaka és a hajnal egy emberektől távoli erdei tisztáson, hogyan tudjuk sátorban, hálózsákban „átvészelni” az éjszaka hidegét, a hajnal harmatát, miközben hallgatjuk az erdő zaját, és a telihold fényénél megleshetjük az állatok mozgását - mondta Kovácsné Oncsik Mária ökoturisztikai ügyintéző.

A szervezők kérik, hogy a „Csillagfényes éjszaka” programra mindenki vigyen magával saját felszerelést, sátort, hálózsákat, enni-innivalt, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság csak a szakvezetést biztosítja. A szabadban töltött éjszaka után a vasárnapi ebédet már mindenki otthon fogyaszthatja el. 

 

További programok »

FEL