Csengeri Petra: Sasa az egyetlen, akitől tanulhatok

2016. május 31. 14:55 | behir.hu

Az elmúlt hetekben folyamatosan épült a bajnok békéscsabai röplabdások jövő évi kerete. A BRSE amellett, hogy megtartotta tavalyi erősségeit, Csengeri Petrát is leigazolta. A Gödöllőről érkező ütő már most keményen edz, hogy megfelelő állapotban kezdhesse a felkészülést.

 

Alig, hogy véget ért a 2015-16-os bajnokság, újabb röplabdás tűnt fel a Városi Sportcsarnok edzőtermében. Csengeri Petra a tavalyi szezon egy részét kihagyta térdsérülése miatt. A 26 éves, 187 centiméteres ütő szerint Békéscsabán minden adott, hogy még jobb játékos legyen, és arra készül, hogy további trófeákhoz segítse a bajnokot.

- Nagyon tetszett a szakmai, a menedzsment háttér. Magyarországon talán Sasa az egyetlen edző, akitől még tanulhatok, mert van mit tanulni. Mivel már tavaly is megkerestek, gondoltam, hogy ezt a lehetőséget még egyszer nem szalaszthatom el - mondta Csengeri Petra. 

A csabaiak vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic minden játékosnak, aki nem a válogatottal dolgozik, előírt egy két hónapos tervet, amit teljesíteni kell a felkészülésig. A szakember külön edzésprogrammal állított össze az ütőjátékos számára, hogy megfelelő állapotban kezdje az augusztusi munkát. A vezetőedző szerint a Gödöllőről érkező játékos nagy erőssége lehet a jövő évi csapatnak. Mint a vezetőedző mondta, komoly keretet kell összeállítani jövőre. Úgy érzi, Petrával, még ezen a héten a teljes keretet lezárják.

A csabai együttes augusztusban kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, de a szurkolók már június 9-én is izgulhatnak a csapatért, hiszen akkor sorsolják a Bajnokok Ligája selejtező első párosításait.

FEL