A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: opendir(/var/lib/php/sessions): failed to open dir: Permission denied

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 356

Backtrace:

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/core/common_controller.php
Line: 10
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/core/public_controller.php
Line: 9
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/Public_article.php
Line: 9
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/index.php
Line: 348
Function: require_once

CsabaPark- egész napos karnevál a farsang jegyében

CsabaPark- egész napos karnevál a farsang jegyében

2016. február 8. 11:00 | Horváth Szabolcs

Hagyományteremtő jelleggel rendezték meg a CsabaPark Karnevált most hétvégén. A családi farsangnak a program kavalkádon túl, azért a kellemes napsütéses időjárás is kedvezett. Egész nap folyamatosan érkeztek a szülők, nagyszülők gyerekekkel a rendezvénycsarnokba. Volt, aki csak emiatt utazott Békéscsabára, Mezőtúrról vagy éppen Szegedről.

A CsabaPark üzemeltetői, a szervezők nagyon fontosnak tartják, hogy egész évben megtöltsék élettel, programokkal a rendezvényteret. Ilyenkor télen persze leginkább a csarnok biztosít helyet a rendezvényeknek, de tavasszal - amint lesz rá lehetőség- a szépen rendben tartott parkba, a füves területekre is kiköltöznek majd a színpadi programok és a fesztiválok elengedhetetlen tartozékai a körhinta, a minivasút és a finomságokat, ajándékokat kínáló árusok.

- Most egy ilyen kellemes nappal búcsúztatjuk a telet. A CsabaPark Karnevál lényege, hogy az egész család jól érezze magát. A színpadi programok, a fellépők, a gyerek diszkón túl, ingyenes ugrálóvárakkal, játékokkal, jelmezversennyel készültünk a kicsik számára. A szülők sem unatkoznak, ők is kikapcsolódhatnak, kicsit lehet masszíroztatni, lazítani miközben a gyerekek mondjuk, a játszóházban vannak, rajzversenyen, arcfestésen vesznek részt- mondta Kozma János.

A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója hozzátette a jelmez vagy éppen a fánkevő versenyen túl még kolbászkészítő versenyt is szerveztek, aminek az alapanyagát, a jó minőségű disznóhúst természetesen a park saját üzeme biztosította.

A karitatív szerepvállalás is folyamatosan jelen van a rendezvényeken. Most véradás formájában lehetett segítő kezet nyújtani és sokan éltek is ezzel a lehetőséggel.

Miután a legkisebbek részt vettek a baba mama programokon, a gyerek tornán és a kicsit nagyobbak kifestették apukát, anyukát - persze ebből is versenyt rendeztek- lehetett egy finomat ebédelni, CsabaPark sült kolbászt, krumpli paprikást, és a gyerekek legnagyobb kedvence rántott hús került az asztalokra. Desszertként, fánk, csoki és alma került az asztalokra.

A megkérdezett szülők egyöntetűen azt nyilatkozták, hogy nagyon kellemesen érzik magukat, közülük is sokan jelmezbe bújtak, versenyeztek és egészen az esti órákig a kiszebaba égetésig, a télűző szertartásig ott maradtak a parkban.

A látogatók számára egész évben kínálnak programokat a szervezők. Március elején Országos Népművészeti Találkozó lesz, ahol a folklór mellett a hagyományos látvány disznóvágás is szerepet kap majd. Aztán még ugyanebben a hónapban Kamra Feltöltő Napokon lehet részt venni és beszerezni a legjobb falatokat a CsabaPark, a helyi termelők jóvoltából.

 

FEL