Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2018. november 9. 14:02 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonegyedik száma. Egyre szebb arcát mutatja a Balassi Művészetek Háza, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatának köszönhetően 126 millió forintból korszerűsítenek. A pályázatban…

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonegyedik száma.

Egyre szebb arcát mutatja a Balassi Művészetek Háza, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatának köszönhetően 126 millió forintból korszerűsítenek. A pályázatban foglaltak szerint most az épület energetikai korszerűsítése valósul meg, olyan felújítások történnek, amelyek energia-megtakarítást eredményeznek a későbbiekben – hogy hol tart a munka, azt megtudhatják a legújabb Csabai Mérlegből.

Békéscsaba újratelepítésének 300. várossá válásának 100. évfordulóját számos programmal ünnepelte idén a város, hálát adva elődeinknek, akik felépítették és megtartották a települést nekünk, ma itt élőknek is. Az eseménysorozat méltó zárása volt a 300 év 300 hang ünnepi hangverseny az Evangélikus Nagytemplomban – amelyről részletesen beszámolunk az újságban.  

Olvashatnak a Mérlegben arról, hogy befejező fázisához ért az M44 gyorsforgalmit út építésének egyik leglátványosabb eleme, Kunszentmárton közelében a 450 méter hosszú Körös-híd acélszerkezetének a betolása.

Írunk arról, hogy a fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő információs hálózat jött létre a MONTÁZS projekt keretében. A szolgáltatás – amelyről a közelmúltban tartottak tájékoztatót a Csabagyöngyében – Békéscsabán, a családsegítő szolgálatnál is elérhető.

Ismét valóra váltotta egy iskolás vágyát a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolába érkezett a kívánságdoboz, ahova bárki bedobhatta kedvenc ebédjavaslatát. Több, mint háromszáz diák ajánlata közül ezúttal egy hetedik osztályos fiú menüje lett a befutó – hogy mi volt ez, azt elolvashatják az újságban.

Sutyinszki János zeneszerző, pedagógus, ének-zene tanár és karnagy október 31-én töltötte be 75. életévét. A jeles évfordulóra, családjával egyeztetve, egy bensőséges, dalokkal fűszerezett meglepetés estet szerveztek számára egykori kórusai – ennek részleteit is megtalálják a legfrissebb Csabai Mérlegben.

A lapban olvashatnak arról, hogy milyen volt a Tortamustra a Munkácsy Mihály Múzeumban, a Pillantás a hídról a Jókai színházban, vagy a Mezei Magyar Liga startja Pósteleken, és arról is, mivel segített a CsabaPark állatsimogatójának állatain egy család.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hogy hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

További programok »

FEL