Csabai pólósok sikerei a diákolimpián, méghozzá úszásban!

2023. január 31. 07:31 | Such Tamás

Úszni jó. Persze fárasztó is. Meg unalmas is. De nagy kincs, mármint, ha tudunk. Ráadásul megannyi értelmezését használjuk a köznyelvben. (Megúsztunk valamit, azaz nem kaptunk ki a feleségünktől; elúsztunk – például az időben; de alapvetően mindannyian úszunk – mondjuk a boldogságban.)

 

Nos, eredendően úgy vannak a vízilabdások az úszással, mint a focisták, a kézisek, a kosarasok stb. a futással: utálják. Mégis hasznos. Emlékszem, a legutóbbi olimpián a magyar pólósok mindig hamarabb úsztak vissza, mint az ellenfeleik. (És még pontszerzők is lettek.)

Na… félre hablatyot: Szombaton rendezték meg a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában a diákolimpia úszás B-kategóriás elődöntőjét a III., IV. és a V-VI. korcsoportban – azaz az általános felsősöknek és a középsulisoknak. A versenyen három vármegye képviseltette magát (Bács-Kiskun, Szeged-Csanád és Békés). Némileg elfogultan, a csabai Lencsési suli sportolóit követtem.

 

Zsombi fehéraranyat érő rajtja – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Zsombi fehéraranyat érő rajtja – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Az iskolát kilenc tanuló képviselte, igen szép eredményekkel – mondja Fajó Csilla testnevelő. – Szathmáry Zsombor egyéniben II. helyezést, a váltó tagjaként III. helyezést ért el. A váltó további tagjai voltak még Csüllög Csongor, Plavecz Dániel és Zimbran Milán. Ők továbbjutottak az országos döntőbe. Csüllög Csongor egyéniben V., Plavecz Dániel VII., Nagy Ákos VIII. helyezett lett. Persze a többieket is megilleti a dicséret, hiszen mindenki javított a tavalyi eredményén, ezúton is köszönöm az edzők munkáját. A szülőket is köszönet illeti, a szállításban nyújtott segítségért.

A dolog pikantériája, hogy mindannyian a Csabai Csirkefogók VK gyermek I-es korcsoportú csapatát erősítik. Volt, hogy házibajnokság zajlott a vízben, ugyanis kétszer is megesett, hogy csapattársak küzdöttek egymás mellett. A kiskakaskodás, a korábbi szintfelmérőhöz képest akár 5 másodperces javítást is eredményezett.

Így megy ez.

Galéria

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL