Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2018. október 11. 11:29 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkilencedik száma. A Munkácsy Mihály Múzeum gyönyörű példája annak, amikor egy város polgárai értéknek tekintik a rájuk bízott intézményeket – mondta Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának…

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkilencedik száma.

A Munkácsy Mihály Múzeum gyönyörű példája annak, amikor egy város polgárai értéknek tekintik a rájuk bízott intézményeket – mondta Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a múzeum 200 millió forintból megvalósult fejlesztésének átadásán, október 9-én – a hivatalos átadó részleteit megtalálják a legfrissebb Csabai Mérlegben.

 

Beszámolunk a lapban arról, hogy a Családok évében „Családbarát Ország” feliratú zászlót adományozott Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a Lencséi-lakótelep közösségének és közösségszervezőinek a Szent Mihály napi forgatagon.

 

Írunk arról, hogy idén már a Csabai Kolbászfesztivál előtt két héttel megkezdődött a kolbászok versenye, ugyanis a szárazkolbászok megmérettetését október 4-én tartották a Csabai Rendezvénypajtában. A zsűrinek ezúttal 104 kolbászt kellett megkóstolnia, elbírálnia, a kolbászkirály dr. Vincze Gábor lett.

 

Megtudhatják a Csabai Mérleg legfrissebb számából, hogy hivatalosan is átadták a felújított jaminai egészségházat, hogy hol tartanak a CsabaPark második ütemének fejlesztései, és azt is, miről tájékozódtak a békéscsabai képviselők a Csabagyöngye szőlőültetvényen.

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Elismerése kitüntetést kapott a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, és Szabóné dr. Kállai Klára klinikai szakpszichológus, a Békéscsabai SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat vezetője. A Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést pedig Kutyejné Ablonczy Katalin és a Békéscsabai Diákönkormányzat kapta idén – a kitüntetettekről bővebben olvashatnak a Csabai Mérleg legfrissebb számában.  

Beszámolunk az újságban arról, milyen volt az óvodások almanapja a CsabaParkban, az autizmus napi rendezvény a Csaba Centerben, várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak és középiskolásoknak, a Viharsarki Táncháztalálkozó vagy az ősz könyvtári napok rendezvénysorozata.  

 

A Csabagyöngyében javában zajlanak az Őszi Művészeti Hetek programjai, tervezik az adventi rendezvényeket, és közben élénk közösségi élet zajlik a központban, ahol a közelmúltban szerkezetváltás is történt. Mindezek részleteiről Szente Béla, az intézmény igazgatója számolt be lapunknak.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hogy október 13-án, 11 órától tartják az Evangélikus Nagytemplom felújítás utáni újraszentelését. Megtudhatják, kik lépnek fel a Csabai Kolbászfesztiválon, hogy hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

 

További programok »

Kultúra

FEL