Csabai Mérleg – csütörtöktől a postaládákban

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 11. száma.

 

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 11. száma. Az újság a címlapon számol be arról, hogy Kínából érkezett hatfős delegációt fogadott Békéscsabán a város vezetősége.

A Csabai Mérlegből megtudhatják, hogy általános iskolásoknak kínál nyári napközis tábort június 27. és augusztus 12-e között Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és az Erzsébethelyi Általános Iskola. Az iskolák hétköznapokon 7.30-tól 16.30-ig fogadják a jelentkezőket. A tábor térítési díja naponta, fejenként 440 Ft, ami magában foglalja a napi háromszori étkezést.

Május 26-án tartotta sorok következő közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete, a sárga újság részletesen beszámol a legfontosabb döntésekről, és arról is, hogyan értékelték azokat a pártok képviselői és a polgármester.

A Csabai Mérleg állandó rovata az Európai Parlament, amelyben Erdős Norbert képviselő ezúttal az ellen emelte fel szavát, hogy az EU szélesre tárná kapuit a dél-amerikai mezőgazdasági termékek dömpingje előtt, amellyel nehéz helyzetbe sodorhatnák az európai gazdák tömegeit.

A lap Mesélő múzeum rovatában arról kaphatunk képet, mi olvasható ki egy régi családi fotóból. A Békéscsaba annoban pedig az Élővíz-csatorna régi mederkotrásáról ír Gécs Béla. A szemelvények a csabai zsidóság történetéből című rovatban szintén egy régi családi kép kerül a középpontba: egy fiatal anya és kisgyermeke, akiket elhurcoltak és meggyilkoltak 1944 júniusában.

Megtudhatják a sárga újságból, hogy ha létrejön az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Tér, akkor megszűnnek a papír alapú receptek.

Törött könyök, törött csukló, megcsavarozott váll – Bohus Richárd ilyen előzményekkel indult, és aztán kiválóan úszott a londoni Európa-bajnokságon. Hogy mi minden történt még a csabai olimpikonnal azt keressék a Csabai Mérleg 9. oldalán.

A magyar népdal, népzene és néptánc Kodály szerint az egész magyar lélek tükre. A népzenét, néptáncot, a valódi értékeket kedvelők és azért tenni akarók már január óta szervezik a második Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót, amelyet július 8-a és 10-e között tartanak Mezőmegyeren. Részletek a lap 13. oldalán.

A Csabai Mérleg tudósítói beszámolnak továbbá arról, hogy mi az a csirkehely, mi akadt a Lencsésin a gyerekek horgára, mit nyertek a Vízzel, lélekkel verseny győztesei, mit kerestek a malomban az iskolások, hogy hány tő virágot ültetnek ki a közterekre, vagy hogy mivel tölti idejét a mozi arca.

Nyomon követhetik a Csabai Mérlegben azt is, milyen programok lesznek a következő hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágyunk, milyen programot tervez a következő évadra a Békéscsabai Jókai Színház, és mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

Megosztás:

Címke: