Csabai házak almanachja – A Munkácsy Mihály Múzeum évkönyvének bemutatója

2019. december 17. 17:00 - 19:00
Helyszín: Polgármesteri Hivatal Díszterem Békéscsaba

Mindazok számára, akik Békéscsabán sétálva rácsodálkoztak már egy-egy házra, közintézményre, kapura vagy épp homlokzatra, és eltűnődtek az adott épület történetén - kik építették, milyen tervek alapján, milyen céllal - azoknak érdemes lesz ellátogatni a "Csabai Házak Almanachja" című könyv bemutatójára.

Széles körű érdeklődésre tarthat számot a Munkácsy Mihály Múzeum idei évkönyve - ez alkalommal városunk, Békéscsaba történelmi jelentőségű, vagy éppen művészeti illetve társadalmi szerepet játszó épületei kerülnek reflektorfénybe - ismét egy helytörténeti szempontból hiánypótló kiadvány formájában.  

Minden csabai számára érdekes lehet ez a könyv; annál is inkább, mivel ezek között az épületek között éljük mindennapjainkat, hozzá tartoznak életünkhöz, sok esetben számtalan emlékünk is hozzájuk kötődik. 

Az almanach (főnév) szó jelentése : Évenként megjelenő zsebkönyv. Szépirodalmi vagy ismeretterjesztő szövegeket és képeket tartalmazó, szabályos időközökben, általában évenként megjelenő rendszerint kisebb alakú könyv.

További programok »

Kultúra

Ez egy nem normális szakácskönyv: Megjelent Péter Erika legújabb kötete

Ez egy nem normális szakácskönyv címmel megjelent Péter Erika legújabb verses-recept kötete. Az író a Békés Megyei Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón elmondta, hogy a kötet összeállításában a szakácskönyvek iránti fokozott érdeklődés inspirálta. Az író verses receptjeivel szeretné motiválni azokat, akik nem szeretik a verseket, illetve kevésbé járatosak a konyhában.
17:32
FEL