Civil és önkormányzati segítség álláskeresőknek

2020. július 23. 17:18 | Sipos Gábor

A Civil Szervezetek Szövetsége egy rendhagyó, ruhaosztással egybekötött projektzáró rendezvényt tartott a szegregációval veszélyeztetett munkanélküliek számára. A civil szövetség a békéscsabai önkormányzattal konzorciumi együttműködésben ezzel a rendezvénnyel zárt egy sikeres pályázatot.

A motivációs előadáson azok is részt vehettek, akik meglátogatták a munkaerőpiaci rendezvényt a Civil Szervezetek Szövetségének előadótermében, csütörtök délelőtt.

– Azt nagyon fontos tudni, hogy nem fog senki segíteni, ha én nem kérek segítséget. Tehát saját magamért én vagyok a felelős – hangsúlyozta Ruzsa Alexandra előadásában a megjelenteknek. A rendezvénysorozat célja, hogy minél több, a szegregációban élő munkanélküli jusson el a munkakereséshez és ezáltal a munkahelyhez.

A lényeg, hogy a városban élő, hátrányos helyzetű csoportok számára a lehetőségét megteremtsük annak, hogy a készségeiket fejlesszék, támogatást nyújtsunk nekik ahhoz, hogy könnyebben tudjanak munkát találni, ezzel is elősegítve azt, hogy visszatalálhassanak és a versenyszférában dolgozhassanak – mondta Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportjának elnöke.

A szakemberek csoportosan igyekeztek motivációt nyújtani az álláskereséshez a csütörtök délelőtti rendezvényen, de a további segítséget már egyénre szabottan kapják meg a rászorulók – mondta Szatmári Júlia.  Mi annyit tudunk tenni, hogy változatlan lendülettel próbálunk olyan szolgáltatásokat, előadásokat, illetve a mai napból kiindulva akciókat szervezni, amit mindenki igény szerint tud igénybe venni és nyilván egyénre szabottan próbálunk segítséget nyújtani – emelte ki a Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője.

A projektzáró előadásokat követően a segítség fizikális formában is megjelent, hiszen álláskereséskor, állásinterjú alkalmával elengedhetetlen a jó megjelenés. Az érdeklődők használt, de jó minőségű ruházatból válogathattak.  A békéscsabai önkormányzat és a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum pályázatának azonos a célcsoportja, erről már a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmnedszere beszélt.

– A két program összekapcsolódik, mind a kettő programot azért találtuk ki, hogy az álláskeresőknek tudjunk segíteni: a hátrányos helyzetben lévőknek és az inaktívaknak, akik meg sem jelennek a munkaerőpiacon – nyilatkozta Opitzerné Tóth Zsanett.

A civil és az önkormányzati szervezetek együttműködve azon dolgoznak, hogy segítsenek azok számára is munkát találni, akik sok esetben már lemondtak a lehetőségről, hogy be tudnak illeszkedni a versenyszférába.   

 

 

A rendezvény a TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú, "A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló szintű komplex programok Békéscsaba MVJ területéncímű projekt keretében valósult meg.

 

 

 

 

Galéria

További programok »

FEL