Teherautókat, buszokat ellenőriztek a rendőrök

2020. február 19. 10:25 | behir

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök Békés megyében is. Az egyhetes ellenőrzés célja a közlekedésbiztonság erősítése, a szabálytalan közlekedők, a biztonságos közlekedésre alkalmatlan járművek forgalomból való kiszűrése volt.

Magyarország közútjain 2020. február 10-e és 16-a között a rendőrök összesen 3172 tehergépkocsit és autóbuszt ellenőriztek.

A Békés megyében végzett 135 ellenőrzés közül 43 esetben tapasztaltak az intézkedő rendőrök valamilyen szabálytalanságot, hiányosságot. Sebességtúllépés miatt 9 esetben, tachográffal, illetve a vezetési idő betartásával kapcsolatos szabálytalanság miatt 4 esetben volt szükség intézkedésre. Műszaki hiányosságot 17 járműnél tárt fel az ellenőrzés, emellett 3 esetben túlsúlyos járművet állítottak le a rendőrök, egy esetben pedig azt tapasztalták, hogy a tehergépkocsi rakományát nem rögzítették megfelelően.

Okmányokkal kapcsolatos és egyéb jogsértések miatt pedig 9 esetben intézkedtek a rendőrök. A rendőrség kéri a közlekedőket, köztük a tehergépkocsikat, buszokat vezető sofőröket, hogy tartsák be a közúti közlekedésre vonatkozó előírásokat, hiszen a szabálytalanság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Forrás: police.hu

 
 
 

További programok »

FEL