Búcsúzik az Előre

A Debrecen ellen zárják az idényt a lilák.

A csabaiak ugyan az elmúlt fordulóban elveszítették esélyüket a bennmaradásra, de azzal a céllal lépnek pályára a záró körben, hogy szépen búcsúzzanak a szezontól és saját közönségüktől. Mindezt az európai kupára hajtó Debrecen ellen tehetik meg szombaton.

A Honvéd elleni 2-1-es vereséget és a kiesést nehezen dolgozták fel a csapat játékosai. A héten elsősorban a mentális felkészítésre helyezték a hangsúlyt a szakmai stáb tagjai, arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy egyénenként és csapatként is meg lehet mutatni, hogy az együttes tavaszi arca volt az igazi.

– Debrecen ellen maximumot kell adni, meg kell próbálni tőlük elvenni a pontokat és bebizonyítani, hogy igazából ez a fél szezon, amit mutatott a csapat, nem véletlenül volt, hanem felépített munka eredményeként voltunk harcban a bennmaradásért – mondta el Zoran Spisljak vezetőedző.

A Békéscsaba-Debrecen keleti rangadó minden esetben presztízs mérkőzés. Vukasin Poleksic esetében ez különösen igaz, hiszen emlékezetes éveket töltött el a hajdúsági csapatnál.

– Nekem egy kicsit különleges, mert ott fociztam hét évig, úgyhogy még mindig szívemben van a csapat. Most a Békéscsabában játszok, úgyhogy mindent beleadok a győzelemért – fogalmazott a montenegrói kapus.

A csabai csapat játékosai tudják, a Debrecen számára az Európa Liga-selejtezős hely miatt létfontosságú találkozóról van szó, úgyhogy ennek megfelelően a tavasszal bemutatott jó védekezés mellé hatékony támadás befejezésnek kell párosulnia.

– Úgy gondolom, hogy a Debrecennek égetően szükséges a három pont, biztos nekünk fognak esni. Nekünk szerintem a stabil védekezésből kiindulva kell ehhez a mérkőzéshez hozzáállni és hogyha ez meglesz, akkor fel kell érni a támadásokhoz kell meglepetést okozni – latolgatta az esélyeket Takács Péter.

A lila-fehérek mindkét bajnokin vereséget szenvedtek a Debrecentől, a nyitó körben egy utolsó perces, szerencsés találattal 3-2-re, októberben pedig kiütéssel, 7-0-ra diadalmaskodott a Loki, így a csabaiak számára emiatt is fontos lenne a visszavágás. A találkozó szombaton 16.30 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

Megosztás:

Címke: ,