BSZC- Az ovisok is bepillanthattak a cukrász szakmába

Pályaorientációs napot szervezett a Békéscsabai Szakképzési Centrum az óvodásoknak. 

Pályaorientációs napot szervezett a Békéscsabai Szakképzési Centrum ma az óvodásoknak. A kicsik most a cukrász szakma rejtelmeibe kaphattak betekintést, kalácsot, brióst készíthettek és nagyon élvezték ezt a napot. Attól függetlenül, hogy talán játéknak fogták fel ezt, sokan már most kitalálták mik lesznek, ha nagyok lesznek.

A szakképzési centrum vezetősége, tanárai folyamatosan azon dolgoznak, hogy bemutassák, közelebb hozzák a legkisebbekhez a náluk elsajátítható szakmákat. 

A cukrász szakma elsajátítása persze nem egyszerű feladat, de ebben a korban a kicsik még sokkal fogékonyabbak, kreatívabbak és persze a bátorság is megvan egy-egy feladat megoldásához. 

Az ovisok a boltokban már csak a csomagolt, kész termékeket látják, de itt a legelső fázistól az utolsóig a sütésig végig kísérhették az édesség útját. 

– Ez egy örök emlék lesz! Az, hogy ide eljöhettünk és ugye a gépeket látták, magát a tészta nyújtását, azt, hogy a tojást, hogy kell rátenni, hogy fog majd megsülni. És tulajdonképpen fogjuk majd látni a végeredményt is. Miután megsült megkóstolhatják azt, amit készítettek- mondta Pissné Hégely Szilvia Kertvárosi Óvoda óvónője. 
 
A cél persze nem a beiskolázás, hanem egy olyan pálya orientácó, útmutatás, ami a későbbiekben a gyerekeknek a szülőknek, de még a leendő tanároknak is nagy segítség lesz. A szakképzési centrum az általános iskolásokat is fogadja ilyen jellegű napokon és interaktív módon mutatják be a szakmákat. 

– A cukrászok és a szakácsok vagy a felszolgálók területén, hanem egészen a fémes, a fás és egyéb szakmák területén. Építőipari szakmák is beszeretnénk mutatni. A gyerekek nagyon kreatívak, nagyon szeretnek építeni és bízunk benne, hogy ellátogatnak itt majd többen hozzánk- hallottuk Mucsi Balázstól a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója.

A nyári szünet előtt ez az alkalom volt az utolsó. A szakképzési centrum pálya orientációs stratégiájába, ezeket a fajta interaktív napokat jövőre be fogják építeni.   

 

Megosztás: