B@sszusgitár – avagy szombat délelőtti apró morzsák

2021. május 8. 11:45 | Such Tamás

Ezúttal nem egy deszkalapra felerősített, négy vastag húros, öblös, röfögő zajt keltő szerszámról lesz szó. Hanem jelen esetben a b@sszusgitár, a káromkodás PC-sített változata.

A lépcsőházunk melletti, szomszédos garázsban egy mini szépségszalon működik. Néha tucc-tucc zenével meghajtott gépkocsin érkeznek a vendégek. Ma is ez volt 10 óra 48 perckor. Kinéztem az erkélyre. És egy 60 éves férfi szállt ki az az autóból. B@sszusgitár, ennek a manusnak Led Zeppelint kellene hallgatnia.

***

Januárban mindig azt kérdezzük, hogy mikor lesz már március? Márciusban folyton azért sóhajtozunk, hogy be jó lenne, ha már májust írna a naptár. B@sszusgitár, most 2021. május 8-án meg szinte tél van.

***

Olyan nehéz bármibe is belekezdeni szombat délelőtt. Egy jó fél óráig győzködöm magam, hogy „Na!”. (Vagy „Ni?”.) B@sszusgitár, mire belemelegszem abba a valamibe, tuti, hogy menni kell egy normális dolgot csinálni.

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL