Brunszvik Teréz-díj elismerésül dr. Péter Józsefné nyugalmazott óvodavezetőnek

Pedagógusnap alkalmából az oktatásért felelős miniszter kitüntetéseket adományoz a gyermekek oktatása – nevelése érdekében kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak. Dr. Péter Józsefnét, a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda nyugalmazott óvodavezetőjét Brunszvik Teréz-díj kitüntetésben részesítette a miniszter. A díjazott június 1-jén, pénteken veheti át az elismerést Budapesten, de Békéscsabán már csütörtökön köszöntötték a városi ünnepségen. 

Dr. Péter Józsefné óvodapedagógus 1976-ban szerzett óvónői diplomát, Szarvason a Felsőfokú Óvóképző Intézetben, kitűnő minősítéssel.

1979-ben óta Békéscsabán él, 1980-ban egyetlen békéscsabai munkahelyére, a Kölcsey Utcai Óvodában helyezkedett el. Hamar kiderültek kiváló pedagógusi kompetenciái, későbbi vezetői kvalitásai, melyeket 1990. szeptember 1-jétől a gyakorlatban is bizonyított, mint a Kölcsey Utcai Óvoda vezetője. 2004-től a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda integráltan működik, melynek vezetése további kihívásként állt előtte.  Munkáját nagyfokú hivatás-és gyermekszeretet, magas szintű szakmai, vezetői hozzáértés jellemezte. Pedagógiai, módszertani, vezetési ismeretei és a szakirodalomban való jártassága kimagaslóak. Az önképzés igénye, az élethosszig tartó tanulás egész munkásságát. Kötelességének érezte a folyamatos megújulást, szakmai ismereteinek bővítését, újragondolását.

A „ Játékvarázs „ helyi óvodai program megalkotásának szellemi mozgatója volt.

Humánus, következetes, demokratikus vezetési stílusa, munkamorálja segítette a felnőtt és gyermekközösség fejlesztését, fejlődését, az óvodai nevelő munka pozitív megítélését.

2015 óta mesterpedagógus és szakértő a közoktatás rendszerében.

A fentiek eredményeként ma a város egyik legkeresettebb intézménye lett a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda.

Munkája elismeréseként 2011-ben Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetésben részesült. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Oktatási, Közművelődési, Ifjúsági és Sportbizottsága felterjesztése alapján az oktatásért felelős miniszter Brunszvik Teréz díj kitüntetés.

Megosztás:

Címke: , , , ,