BRSE: Két nap, két mérkőzés!

2017. november 8. 11:18 | behir

Szerdán a Budaörs lesz a BRSE ellenfele a városi sportcsarnokban a bajnokság újabb fordulójában. Csütörtökön a Magyar Kupában is eljön a bemutatkozás ideje, amikor egy balatonfüredi túra vár Molcsányi Ritáékra.

Szombaton este 1500 néző előtt győzött a bajnoki címvédő Linamar-Békéscsabai Röplabda SE, a bajnokság alapszakaszában az egyik nagy rivális ellen. Az UTE egyre merészebb álmokat szövögető csapatát három pontot érően sikerült felülmúlni, úgy, hogy a kék-fehérek két szetten keresztül lehengerlően, két szetten keresztül pedig közepesen, de hatalmas szívvel röplabdáztak. Több ponton is csúszott még hiba Alberto Salomoni csapatának játékába, de az egyértelműen látszott, hogy a még alig három hete együtt készülő komplett keret, magasan kvalifikált, modern röplabdát játszhat a szezonban.

Dobi Edináék szerdán újra hazai pályán szerepelnek, akik a nyáron alaposan megerősödő Budaörsi DSE-t fogadják. A vendégek is több fiatal tehetséget igazoltak nyáron. Vezsenyi Adrienn, Kilyénfalvi Zsófia, Radomszki Boglárka és Jurászik Patrícia jelentheti náluk a fiatalosabb lendületet, míg Tóth Eszter a maga 190 centijével talán a rutinosabb röplabdázók közé sorolható. A BDSE hat ponttal áll a tabella negyedik helyén a csoportunkban, csak rosszabb szettaránnyal szorul a Jászberény mögé, hiszen a Gödöllő és a Szombathely is vereséggel távozott tőlük. Természetesen a bajnoki címvédő a találkozó toronymagas esélyese, a három pont megszerzése az egyértelmű követelmény a csabai oldalon. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

A csapatnak nem sok ideje lesz kiértékelni ezt a meccset, hiszen csütörtökön már Balatonfüreden kell pályára lépni a Magyar Kupában. A másodosztályban szárnyait bontogató alakulat veretlenül vezeti az NB II Nyugati csoportját, s egyedülálló csapatként több idegenlégióst is alkalmaz soraiban. A klubvezetés és a város célja jövőre már élvonalbeli meccseket rendezni, így minden bizonnyal nagyon harcolnak majd a kupában is címvédő csabaiak ellen. Nyáron edzőváltás történt náluk, Fehér Tibor helyét Milodanovic Andrea vette át. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, így vélhetően a hazaiak mindent egy lapra feltéve indulnak csatába, a szép számú közönség előtt, akik a hírek szerint megtöltik majd a füredi sportcsarnokot.

Molcsányi Ritáék természetesen idén is szeretnék megvédeni a Magyar Kupa elsőségüket, így ezen a mérkőzésen is csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A találkozó csütörtökön 18 órakor kezdődik Balatonfüreden a Hősök tere 1. szám alatt található sportcsarnokban.

 

Forrás: BRSE

 

További programok »

FEL