BRSE - Jobb körülmények között készülhet a csapat

2016. február 18. 15:35 | behir.hu

A klub mindent megtesz azért, hogy a békéscsabai röplabdacsapat minél jobban teljesítsen. Több fejlesztést hajtottak végre a közelmúltban, amelynek köszönhetően megújult az öltöző, egy irodahelyiség, egy közösségi tér és létrejött egy rekreációs szoba is. Az együttes eközben már a Közép-európai Liga utolsó alapszakasz mérkőzéseire is készül - hangzott el csütörtökön, a városi sportcsarnokban tartott tájékoztatón.

Soós Nikolett csapatkapitány invitálta a város vezetőit és a sajtó képviselőit az együttes megújult öltözőjébe. Nem mindennapi lehetőség volt ez, hiszen ez a helyiség kifejezetten a csapat otthonának számít. A fejlesztés egyik fontos része a klub két évvel ezelőtt indította el az infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozó törekvéseket, hiszen azzal, hogy a gárda a nemzetközi kupákban is szeretné letenni a névjegyét, számos kötelezettségnek is meg kell felelni.

- Gondolkodtunk azon, hogy a városi sportcsarnokot milyen irányban tudnánk fejleszteni. A felújításban, irodahelyiség, közösségi tér és rekreációs szoba kialakításában partner volt Békéscsaba önkormányzata és a Magyar Röplabda Szövetség is. A szövetségtől 10,2  millió forint, 100 százalékos támogatási intenzitású forrást sikerült nyernünk erre a célra, amelyet a város a sportinfrastruktúra önerő keretből további 3 millió forinttal egészített ki - mondta Baran Ádám, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE elnöke.

- A BRSE lelki otthona Békéscsaba, fizikai otthona, pedig a városi sportcsarnok. A kiváló szakmai munkát végző sikercsapat itt készül mérkőzéseire, és itt játssza rangadóit. Már csak ezért is örvendetes, hogy az egyesület az országban toronymagasan a legnagyobb összeget nyerte el Magyar Röplabda Szövetség pályázatán - mondta Szarvas Péter polgármester.

Kiss Tibor alpolgármester - a BRSE szurkolójaként is - a  klub és a csapat eddigi érdemeit ecsetelte, amellyel példaként szolgálhatnak valamennyiünknek. Mint mondta, a város szívesen áll oda a sok-sok munkával sikereket elérő csapat mellé.

A látványos beruházás kapcsán megújult a BRSE iroda, a lányok öltözője, további közösségi helyiségek, és orvosi rekreációs szobát alakítottak ki az infrastrukturális fejlesztés 10 millió forintos költségkeretéből. A város 3 millió forint önerővel járult hozzá a pályázat sikeréhez. Reméljük, hogy ez a felújítás is hozzájárul majd ahhoz, hogy a klubvezetés áldozatos munkája és a példaértékű eredmények folytatódjanak.

Békéscsaba 2015-ös költségvetésben 30 millió forintos keretet különítettek el a létesítményfejlesztésekre, ebből részesült a BRSE is. Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági-, oktatási és sportbizottság elnöke hangsúlyozta: fontos volt, hogy tudjanak segíteni a kluboknak, hisz így tovább fejlődhettek a városi létesítmények.

- Az önerő mellé oda tudták tenni forrásaikat a szakszövetségek, vezetőségek. A klubok országos fenntartóit is kicsit motiváltatni tudtuk abban, hogy érdemes itt infrastruktúrát fejleszteni. Ennek köszönhetően tavaly több mint 100 millió forintból újult meg a sportinfrastruktúra Békéscsabán - jegyezte meg a bizottsági elnök.

Az öltöző mellett a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló közösségi helyiség, valamint egy rekreációs szoba is létrejött, utóbbi a kézilabda klubbal közös együttműködésben. A BRSE természetesen nem áll meg, hiszen a Magyar Kupa-siker után a Közép-európai Ligában is nagy célok vannak a csapat előtt.

- Az volt a minimu, hogy a legjobb négybe, a Final Fourba bejussunk, ami megtörtént. Látva az ellenfeleket úgy gondolom, hogy partiban vagyunk velük, verhetőek. Nem tűnik elérhetetlennek az, hogy aranyérmet nyerjünk és megnyerjük a Közép-európai Ligát - közölte Soós Nikolett csapatkapitány.

A nemzetközi sorozat alapszakaszának utolsó körében, jövő hét szerdán az osztrák Schwechat, pénteken pedig a jelenleg szintén vereség nélkül álló Maribor lesz az ellenfél. A négyes döntőt március 11-én és 12-én rendezik majd a szlovén városban.

FEL