BRSE: Harcolni fogunk az utolsó töltényig a világsztárok ellen!

2015. december 8. 14:44 | Mikóczy Erika

 

Hétfőn későn este megérkezett a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE csapata Krasnodarba, a több mint 12 órás utazástól alaposan elgyötört lányok fáradtan hajtották álomra fejüket, a mérkőzés helyszínétől mindössze 30 méterre fekvő Park Hotelben.

Ma a reggeli után egy közös séta szerepelt a programban, a gárda egy harcászati eszközöket bemutató parkot is talált. Bár a csapat harci kedvét nem kell fokozni, hiszen mindenki fogadkozik, hogy nem ijednek meg a nagynevű ellenféltől és bizonyítják, helyük van a CEV Kupa legjobb 16
csapata között.

A folytatásban még az ebéd előtti videóelemzés során, Sasa Nedeljkovic vezetőedző igyekezett prezentálni az ellenfél esetleges gyenge pontjait és a csapatunk által követendő taktikát. Délután csendes pihenő volt, de gondolatban már mindenki a holnapi mérkőzésen járt. A körülmények megfelelőek, elszántan és optimistán várja a BRSE a holnapi csatát.

Este a technikai értekezletet követően, edzés szerepel a programban és ott néz először farkasszemet a két együttes egymással.

Az alábbiakban a főszereplők gondolatait olvashatják:

Szakmáry Gréta: Sok mérkőzés miatt nem volt sok időnk speciálisan csak a Krasznodar ellen készülni. Ismét Mikasa labdával játszunk majd, ami megnehezíti dolgunkat és nem könnyű hozzá alkalmazkodni. Technikailag és fizikailag fel vagyunk készülve, hogy egy jó meccset játsszunk ellenük.

Molcsányi Rita: Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen nem minden nap játszunk ilyen ellenfél ellen. Több játékos is válogatott az oroszoknál, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni, és felszabadultan kell röplabdáznunk, hogy akár meglepetést is okozzunk.

Soós Nikolett: Úgy gondolom sok játékos álma, hogy egy ilyen gárda ellen lépjen pályára. Az előző fordulóban megdolgoztunk azért, hogy ezt megéljük, átéljük, ami előttünk áll. Tudjuk, hogy mi a papírforma, de az a célunk, hogy minden játékelemből a maximumot kihozzuk magunkból.

Fábián Fanny: Rettentően várom a már a szerdai összecsapást. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen csapat ellen pályára léphetek. Pozitívan állok a meccshez és remélem, hogy egy szettet el tudunk rabolni az oroszoktól.

Tatjana Matic: Ez egy komoly tapasztalatszerzés, egy nagy élmény lesz számomra. A Krasznodar egy nagyon jó csapat, de mi szeretnénk a legjobb játékunkat hozni ellenük. Pozitívan, sok energiával indulunk neki a nagy csatának.

Tálas Zsuzsanna: Készen állunk a megmérettetésre, a csapat már többször, hogy nem ismer lehetetlent, mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk.

Bodnár Dorottya: Felpezsgett vérrel indulunk a harcba. A szezon egyik legnehezebb mérkőzése elé nézünk. A legjobbat szeretnénk kihozni magunkból, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Örülök, hogy egy ilyen gárda ellen léphetünk pályára. Sokat tanulhatunk tőlük és testközelből
érezhetjük, hova lehet eljutni komoly munkával.

Nagy Viktória: Nehéz lesz ekkora nevek ellen játszani. De egy biztos, nem feltartott kézzel fogunk röplabdázni. Szerintem mindenki a legjobb formáját hozza majd a meccsen, és bármi megtörténhet.

Korniss Ildikó: Napok óta nagyon várom már a mérkőzést, hiszen nem minden nap játszhatunk ilyen csapat ellen. Tudjuk, hogy a legjobb formánkat kell hozni, és igyekszünk ezt a pályán be is bizonyítani.

Ilyés Bettina: Az idei szezon legerősebb ellenfelével és mérkőzésével állunk szembe. Bizakodóan tekintek az összecsapás elé. Remélem, pályára kerülök és hozzá tudok tenni a csapat játékához.

Szpin Renáta: Rengeteget készültünk erre a mérkőzésre. Óriási lehetőség mindenki számára ilyen csapat ellen pályára lépni. A célunk, hogy minél jobb meccset játszunk. Remélem sikerül nagyon megnehezíteni a Krasznodar dolgát.

Sarah Clement, aki már magyarul nyilatkozott: Izgatott vagyok, hogy egy ilyen sztár csapat ellen léphetek pályára. Hálás vagyok Szásának, hogy felkészített bennünket erre a mérkőzésre. Az egész csapattal közösen, minden pillanatát élvezni szeretnénk ennek a mérkőzésnek.

Kormos Mihály szakmai igazgató: 15 évvel ezelőtt, mikor megalapítottuk az egyesületet, nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, egyszer a világ egyik legjobb csapata ellen lép pályára a BRSE. Óriási munkát végzett az a pár ember, aki ezt felépítette, és megteremtette, hogy az egyesületünk
játékosai Oroszországban Sokolova vagy Kosheleva ellen játszat, és ilyen sztárok jöhetnek hazánkba, és itt is városunkba, Békéscsabára. Korábban is nagyot álmodtunk és ezek az álmok valóra váltak. Vannak még álmaink, melyeket meg szeretnénk éli a jövőben. Most minden pillanatát élvezni
szeretnénk a következő napoknak!

Sasa Nedeljkovic vezetőedző: Óriási kihívás nem csak a csapatnak, hanem az egész egyesületnek. Egy ilyen gárda ellen, amely megnyerte pár nappal ezelőtt az orosz kupát. Sokan kérdezték, hogy mire lehetünk képesek egy ilyen csapat ellen. Őszintén nem tudtam válaszolni erre a kérdésre, de
örülök, hogy egy ilyen gárda ellen meg van a lehetőségünk, komolyabban belenézni, hol tartunk ebben a pillanatban. Persze nem csak mi, mint BRSE, hanem a magyar röplabdázás klubszinten. Szerintem nagyon fontos, hogy a csapat maximumot teljesítsen, úgy mint az elmúlt 17 mérkőzésen.

 

FEL