BRSE: Előny a címvédőnél

2017. március 22. 21:43 | Kovács Dávid

Bár egy szettet nyert az alapszakasz 8. helyén rájátszásba jutó Gödöllő, de nem történt meglepetés a női röplabda NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén. A bajnoki címvédő BRSE 3:1 arányban nyert, így 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. 

A csabai lányok nagyszerűen nyitották a párharcot, a vendégek nagyon beragadtak a rajtnál, 8-2 és 16-4 volt az állás a két kötelező szünetben. A Gödöllő a szett végéig mindössze nyolc pontot gyűjtött, míg a hazaiak remekeltek, Tálas például az MTK elleni elképesztő pontját megismételve sokkolta a Pest megyeieket egy másodikra áttett labdával (25-8, 1:0).

A térfélcsere után bátrabban röplabdáztak a vendégek, változatosan és jól szerváltak, míg a hazai együttes többet hibázott a mezőnyben. A második technikainál még csak eggyel ment a Gödöllő, ám ezután rátett még egy lapáttal és Sasa Nedeljkovic hiába cserélte le a fél csapatot – Ludmán, Nazarenko és Petrenkó érkezett – nem jött össze a zárkózás. Borkovits Zoltán gárdája az alapszakaszbeli találkozóhoz hasonlóan ezúttal is elvitt egy szettet a városi sportcsarnokból (20-25, 1:1).

Többre azonban nem futotta a Pest megyei gárdától! A harmadik játékrészben ismét kézbe vette az irányítást a BRSE. 5-5 után fokozatosan növelte a különbséget a házigazda és nem engedte kibontakozni ellenfelét. Összességében magabiztosan szerzett újra előnyt a címvédő (25-15, 2:1).

A negyedik felvonásban újra a meccs elején látott teljesítmény köszönt vissza a drukkereknek, a játék minden elemében riválisa felé nőtt a viharsarki együttes. Ez volt a legsimább játékrész, Szakmáryék hat pontot engedélyeztek a Gödöllőnek (25-6, 3:1).

A mérkőzés végén nemcsak a negyeddöntő első sikerét, hanem a Zágrábban nemrégiben elhódított Közép-európai Liga-győzelmet, valamint a születésnaposokat, Tanja Maticot és Sasa Nedeljkovicot is ünnepelték. A drukkerek a pályafutását sérülés miatt befejező Csengeri Petráról sem feledkeztek meg, akinek szintén ajándékkal készültek.

Az egyik csapat két győzelméig tartó bajnoki negyeddöntőben 1-0-ra vezet a Linamar-BRSE, folytatás vasárnap a gödöllői Szent István Egyetem csarnokában.

További programok »

FEL