BRSE: Busto Arsizio volt a végállomás

2017. március 15. 21:17 | behir.hu

Nem sikerült az újabb bravúr a BRSE csapatának Olaszországban! A vasárnapi Közép-európai Liga-győzelem után 3-0-ra kikapott a viharsarki gárda a Busto Arsizio otthonában és nem jutott a CEV Kupa legjobb négy csapata közé.

Kiválóan kezdte a meccset az olasz együttes, - amely 3-1-re győzött Békéscsabán - hiszen 8-4-re vezetett az első technikainál. A friss MEVZA-győztes csabai lányok 10-nél egyenlítettek, sőt, három ponttal meg is léptek. 14-16-ot követően gyorsan fordított a házigazda, Sasa Nedeljkovic időkérése sem használt, így öt ponttal nyerte a nyitó játszmát a Busto (25:20, 1-0).

A második szett első pontja még Szakmáry Grétáéké volt, azonban ezután átrobogott az olasz együttes a csabai gárdán. 8-3, majd 14-6 állt az eredményjelzőn a két kötelező időkérésnél, ültek a hazai támadások és a blokkok, míg a magyar bajnokon a mentális fáradtság jelei mutatkoztak. A Busto nem kegyelmezett és a második felvonásban a továbbjutást is kiharcolta (25:8, 2-0)!

Az előzőhöz hasonló koreográfia szerint indult a harmadik játék: az első egységet a vendég BRSE szerezte, de pár perc múlva már 8-3-ra a déliek mentek. A viharsarkiak nem adták fel, ugyanis 20-13-at követően is visszajöttek a szettbe, egészen két pont különbségig. A hajrá már nem sikerült, a BRSE két meccslabdát hárított, de a harmadikat nem sikerült, így kettős győzelemmel az olasz Busto Arsizio jutott a CEV Kupa legjobb négy csapata közé (25:22, 3-0).

A BRSE számára ezzel véget ért erre a szezonra a nemzetközi kupaszereplés, amibe egy nagyszerű menetelést és az első kupasikert is belezsúfolták Soós Nikiék. A következő feladat már a hazai bajnokságban következik, ahol a címvédés a cél, hogy ősszel újra a Bajnokok Ligájában lépjen színpadra a csabai egylet!

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL