Bravúros végjátékért egy pont jutalom

2017. január 27. 22:15 | behir.hu

Alsóházi rangadót vívtak a csabai kézis lányok Kisvárdán a bajnoki pontvadászat 12. fordulójában. A lila-fehérek kiélezett meccsen nyerhettek volna, de pont nélkül is távozhattak volna idegenből, végül a jó hajrának köszönhetően egy pontot gyűjtött a Skaliczki-csapat.

Jól kezdett a Csaba, nyolc perc után 4-2-re ment a vendég gárda. A házigazda azonban időben ébredt, a félidő hajrájához közelítve 10-7-re fordítottak. Az első játékrész hajrája nem sikerült tökéletesen, Kucerova hét másodperccel a vége előtt 13-12-es előnyt szerzett a Kisvárdának.

A második félidő sem hozott gólzáport, de ebből úgy tűnt, hogy a hazaiak kerülnek ki győztesen. Az 53. perc elején 22-19-es fórban volt a Várda. Innen már csak a lila-fehérek voltak eredményesek, bravúrral 3-0-ra nyerte a záró szakaszt a Walfisch vezette gárda, így nagyon értékes pontot szerzett egy közvetlen rivális otthonában.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Marina Dimitrovic volt öt találattal, a Csabában pedig a már említett Walfisch Mercédesz volt a legjobb kilenc találattal, közte hat értékesített büntetővel. A tabellán maradt egy pontos előnyben az Előre NKSE a mostani ellenféllel szemben. Skaliczki László gárdája a 12. pozícióban várja a február 18-i hazai, Debrecen elleni keleti rangadót.

 

FEL