Bővül az arborétum

2016. szeptember 4. 09:14 | behir.hu

Egyre több állatfaj talál otthonra a Szarvasi Arborétumban. Teknősök, emuk és pávák is örömmel fogadják a kíváncsi tekinteteket, így már nem csak a növényekben gyönyörködhetünk a parkban, hanem az állatok életébe is bepillantást nyerhetünk.

Idén több újdonsággal is várja az ide látogatókat a Szarvasi Arborétum. Ezek közül az egyik az üvegház, ahol kaktuszok és pozsgások is helyet kaptak. Az itt látható növények érdekes alakjukkal és színűkkel hamar sikert arattak a látogatóknál.

Az arborétum igazgatója szerint viszont ma már nem elég a növényvilág, az emberek állatokat is szeretnének látni. Így esett a választás a teknősökre. Hiszen a csatorna mentén egyre gyakrabban bukkannak elő a páncélosok.

- Olyan terráriumot alakítottunk ki a teknőseink számára, amely ideális környezetet biztosít nekik. Jelenleg három fajt lehet itt találni, ékszerteknősöket, tarajos teknőst és egy görög teknőst - osztotta meg velünk dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója.

Az üvegházból kilépve igazi díszes társasággal találkozhatnak a látogatók. A pávák már több éve állandó lakói az arborétumnak. Mint megtudtuk, az esti órákban különösen szeretnek a fákon pihenni, hiszen rókák is élnek a több hektárnyi területen.

Mellettük pedig feltűnik Karesz és Emma, a nyolc hónapos emu pár, akik húsvét óta szórakoztatják a sétálókat. Hamar belakták a teret, és kifejezetten szeretik az embereket.

Bár a nyárnak már vége és becsengettek az iskolákba, érdemes kilátogatni az arborétumba, amely továbbra is az év minden napján várja a látogatókat.

 

 

FEL