Bor folyik a békési kútból

2016. szeptember 5. 14:13 | Fekete Kata

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Békésen a Madzagfalvi Napokat. Szeptember 9 és 11-e között több mint hatvan programmal várják a városlakókat, elszármazottakat és látogatókat.

Három napra fesztiválközponttá változik át Békés centruma, a belváros valamelyik pontján mindig lesz valamilyen program péntektől vasárnapig. A Madzagfalvi Napok első napján lehetőség nyílik sportolásra, a helyi értékek megismerésére, de tűzzsonglőr show is szerepel az idei kínálatban. A katolikus templomnál található, néhány hónapja már nem működő ártézi kútból pedig most bort csapolnak majd. Izsó Gábor polgármester elmondta, az ártézi kútből 560 méter mélyről nyerték a vizet, a csövek viszont elrohadtak és nincs pénz kicseréltetni azokat. Viszont a kutat, mint Békés ikonikus műemlékét, szeretnék megtartani. Akár az is szóba jön, hogy csapvizet vezesssenek bele és évente egyszer bor folyjon belőle. Idén először, péntek délután, a Madzagfalvi Napokon minden felnőt kaphat egy deci muskotályt ingyen.

A Madzagfalvi napok idén is számos olyan programot vonultat fel, amelyet kisebbek és nagyobbak is élveznek. Lesz kutya- és macskaszépségverseny, véradás, kölyökfalu, rekeszmászás. Koszecz Sándor, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója elmondta, a madzagfalvi főzőverseny immár hagyomány a városban, ahogyan a tűzijáték is, amely vasárnap este zárja  a progarmot.

A programok részletesen itt olvashatóak.

FEL