Bolhapiac diákoknak - itt eladhatják felesleges holmijaikat

2017. november 9. 10:15 | behir

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány havi rendszerességgel bolhapiacot szervez Békéscsabán tanuló vagy békéscsabai középiskolás diákok számára. Az első alkalom november 18-án, szombaton 9.30-14.00 között lesz a békéscsabai Andrássy Úti Társaskörben (a fiatalok körében csak ATK-ként ismert közösségi térben az Andrássy út 38. szám alatt).

Az alapítvány a középiskolás korosztályt, mint eladókat várja. A világon mindenhol különös vonzerővel bíró garázsvásárok, bolhapiacok hangulatát szeretnék az ATK-ban megidézni. A fiatalok megtarthatják ott saját „garázsvásárukat”, ha a feleslegessé vált, de jó minőségű eladnivalójukat elviszik. S, hogy mit kínálhatnak? Ruha, játék, tanszer, … bármi, ami az övéké, vagy testvérüké volt, ott eladhatják vagy akár el is cserélhetik.

 

Az alapítvány célja a korosztály megszólításával a figyelem felhívása a tudatos fogyasztásra, megmutatni, hogy a minket körülvevő tárgyak értékké válhatnak mások számára attól függetlenül, hogy mi már kinőttük, meguntuk, elfelejtettük, kiszerettünk belőle, feleslegessé vált, újabbra cseréltük….

 

Sokféle fiatallal találkozunk. Van, aki számára ciki a turkálós ruha; van, aki bizonyos márkák megszállottja és csak azokat hordja; van, akinek fontos, hogy trendi legyen; van, aki élvezi, ha egyedi, esetleg megbotránkoztató a felnőtt világ/az átlag számára; van, akinek sok van; van, akinek kevés. De talán abban közösek, hogy tizenéves életük során is már számtalan tárgy halmozódott fel körülöttük.

 

A Táliberes bolhapiac nemcsak árusítási lehetőség, hanem egy közösségi program is. Találkozási lehetőség a generációk számára. Csak az eladók korosztályát szabják meg, vevőként bárkit szívesen látnak, hiszen mint az „igazi” piacon, itt is bármi az asztalra kerülhet.

 

A helyszín a fiatalok körében ismert, népszerű közösségi tér. A betérő gyermekes családok számára is ideális, ui. a csocsó, xbox, társasjátékok, a babzsákok, a fiatalos belső tér nem szokványos piaci hangulatot áraszt. A felnőttek számára érdekes kirándulás lehet ide ellátogatni: megnézni a volt úttörőház, a volt óvoda, a volt művház épületét belülről, és megnézni azt, hogy a mai fiatalok milyen portékákat kínálnak.

 

A területfoglalás ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött jelentkezési sorrendben, körülbelül 1 m2 területű asztalt biztosítanak, de doboz/lepedő is hozható, és az asztal elé is lehet pakolni.

 

Az ingyenes területhasználatért cserébe egy felajánlást kérnek az árusoktól azoknak a rászoruló gyermekeknek a részére, akiket Bonnyai Sanyi elkötelezett segítőként pártfogásába vett határon innen és túlról. Szeretnék a fiatalok számára a hétköznapok részévé tenni a másokra való odafigyelést, a másokért való felelősségvállalást; tudatosítani, hogy a mi kis segítségünk is sokat ér, ha a megfelelő közvetítőn keresztül célba ér.

 

Az árusok jelentkezését november 15-ig várják személyesen: az Andrássy Úti Társaskörben hétfőtől szerdáig 13.00-16.00 között Nagy Anikónál, e-mailben: taliber.alapitvany@gmail.com (név, iskola, elérhetőség: telefon, e-mail), telefonon: 20/377-1960.

Információ Zsótér Máriától kérhető a taliber.alapitvany@gmail.com címen vagy a 20/377-1960 számon.

 

 

 

További programok »

FEL