Bölcsődék Napja Békésen

2017. április 21. 19:06 | Balázs Anett

 

Bölcsődék Napja alkalmából rendezett ünnepséget a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. 2010 óta ünnep országszerte április 21-e annak emlékére, hogy 165 éve ezen a napon nyitotta meg kapuit Pesten az ország első, kisgyermekek számára napközbeni ellátást nyújtó bölcsőde Brunszvik Júlia kezdeményezésére.

A csecsemő és kisgyermeknevelőkből álló kórus tapsmuzsikája nyitotta meg a jeles napot Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A rendezvényen Izsó Gábor, a város polgármestere a bölcsődék és a bölcsődei dolgozók munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Békés városában működő bölcsődék dolgozói díjat alapítottak azoknak a kollégáiknak, akik közül a legtöbben már nyugdíjba vonultak és áldozatos munkájukat ezzel szeretnék megköszönni. A neves elismerést már ötödik éve a Bölcsődék Napján adják át. Ez alkalommal két, a közelmúltban elhunyt egykori kollégára emlékeztek az ünnepségen.

Békés város két bölcsődéjében mintegy 50 bölcsődei dolgozó végzi munkáját, akik közel 150 kisgyermekkel foglalkoznak nap, mint nap.  A program szakmai előadással folytatódott, melynek középpontjában a tehetséggondozás állt. Az ünnepség a Belencéres Néptáncegyüttes bemutatójával zárult.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

További programok »

FEL