Böjte Csaba: Tegyük tündérkertté ezt a vidéket!

Békéscsabán tartott ünnepi szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

 

Békéscsabán tartott ünnepi szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a nemzeti összetartozás napján. Az általa vezetett árvaházakból gyerekek is érkeztek vele, akik a mise kezdetén Árpádházi Szent Erzsébet életéről szóló színdarabot mutattak be.

Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a darabban, ami az egyik legkedveltebb magyar szent legendáját elevenítette meg a belvárosi római katolikus templomban. Az előadásra békéscsabai pedagógusok készítették fel a gyerekeket, akik szabadidejükben, a Vasárnapi Iskola Alapítvány szervezésében rendszeresen járnak át Nagyszalontára, hogy magyar irodalmat, történelmet, zenét és néptáncot tanítsanak a Szent Antal Gyermekotthon lakóinak.

A gyermekotthont Böjte Csaba ferences szerzetes vezette Szent Ferenc Alapítvány működteti. A szerzetes szerint a nemzeti összetartozás napján különleges jelentősége volt annak, hogy a trianoni határokon túlról ellátogattak Békéscsabára.

– Csak az irgalmas szeretet tudná begyógyítani ezeket a sebeket. A Kárpát-medencét a gyűlölet, a harag, a háború és az irgalmatlanság tépte darabokra. Most ezt kell újból összeforrasztani, hogy mindannyian otthon érezzük magunkat a Kárpát-medencében. Ne egymást kiirtva, hanem együtt, váll a váll mellett tegyük tündérkertté ezt a vidéket, és ezt csak irgalmas szeretettel lehet – mondta el gondolatait Böjte Csaba.

A misén résztvevők adományaikkal tudtak hozzájárulni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány működéséhez. A templom plébánosa szerint az irgalmas szereteten keresztül ez jó alkalmat adott Szent Erzsébet példájának követésére.

– Ha tesszük a jót, az olyan, mint egy futótűz, elindít egy folyamatot. Ha hozzátesszük a magunk részét ennek a jótevésnek, akkor az mindenkinek öröm és  pozitívum – fűzte hozzá Szigeti Antal plébános.

Böjte Csaba eddig több mint ötezer gyermekről gondoskodott, akik közül háromezren már felnőttek és önálló életet élnek.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,