Bohus Ricsi már biztos megy Rióba!

2016. május 19. 10:56 | Fekete Kata

Szédületes úszás Bohus Richárdtól, ami egy újabb riói kvótát ért. 48.99 volt a kőkemény határvonal a riói szerepléshez, ezt kellett megúszni a csabai versenyzőnek. 100 gyorson öt tizedet javított eddigi legjobbján - aki érti az úszást, tudja, ez valami eszeveszett ugrás ezen a távon. Ráadásul egy olyan sráctól, akit ütemesen vert az élet az elmúlt időszakban...

A 23 éves békéscsabai versenyző 45 századdal javította meg élete eddigi legjobbját (49.37), ennek köszönhetően hét századdal került a riói szinten belülre, összesítésben pedig a kilencedik helyen jutott tovább.
- Ezt nem hiszem el, ez tényleg őrület! Ősszel hetekig mind a két karom fel volt kötve, a régi sérülésem miatt a bal csuklómba betettek még csavarokat, de közben eltört a könyököm, azt is meg kellett csavarozni. Most van bennem négy, nyilván megváltozott a fajsúlyom így már, ez is segíthetett. Az edzőm a sérüléseimet már csak aszerint osztályozza, hogy időben történt-e ahhoz képest, hogy mikor jön a következő verseny. Hihetetlenül boldog vagyok. Úgy fest, négyévenként felbukkanok - idézte a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala Bohust, aki 2012-ben Debrecenben bronzérmes volt 50 méter háton. Ebben a számban Londonban 25.04 másodperces országos csúcsot úszott - saját korábbi rekordját egy tizeddel javította meg - a szerdai elődöntőben.

Kozma Dominik 49.51 másodperccel a 22., Holoda Péter 49.59-cel a 25., Takács Krisztián pedig 50.05-tel a 39. helyen zárt méter 100 gyorson.

MTI

További programok »

FEL