Bohus-bronz a válogatóról

2017. január 10. 09:22 | behir.hu

Tatabányán rendezték az év első párbajtőr versenyét, a felnőtt válogatót. A visszatérőket is soraiban tudó Alföld Vívó Akadémia Bohus Réka, Dékány Kinga és Petri Renáta révén értékes helyezéseket szerzet az esztendő nyitányaként.

Újabb nagy visszatérővel nőtt a csabai klub versenyzőinek száma. Újra a páston láthattuk dr. Csóka Anettet. Senki se keresse a régi beszámolókban a nevét, lánykori neve annál többet mond. Bohus Anett kezdte újra a vívást immár férjezett nevén. Dr. Bartóki-Gönczy Balázs után ő az új visszatérőnk.

A tatai edzőtábor felújítási munkálatai miatt Tatabányán rendezték az év első párbajtőr versenyét, mely felnőtt válogató volt. A szombati napon a férfiak mezőnyében Dr. Bartóki-Gönczy Balázs képviselte klubunkat. A 132 főt számláló mezőnyben jól kezdett, egy vereséggel jutott tovább csoportjából. Legyőzte az ifjúsági olimpiai bajnok Esztergályos Patrikot is. A táblán az öttusázó Horvátot még legyőzte, de a francia Robert és a fáradtság már felülkerekedett Balázson, aki végül 26. lett.

A hölgyek majdnem százan vágtak neki a versenynek. A mieink közül Bohus Réka jutott a legtovább, felállhatott a dobogó harmadik fokára. Felnőtt válogatott társa, Budai Dorina akadályozta meg a még fényesebb érem megszerzésében (8-15). Balog Alexandra nagy bravúrt végrehajtva legyőzte a felnőtt válogatott Várnait, ezt követően viszont kikapott klubtársától, Dékány Kingától, aki remek vívással 13-11-ig vezetett a szintén válogatott Mihály Kata ellen, de a befejezés a rutinosabb debreceninek sikerült. Petri Renáta bejutott a 16 közé, pechjére itt éppen Bohus Rékát kellett volna legyőznie, ezúttal nem sikerült.

A vasárnapi verseny egyúttal U23-as Európai Körverseny is volt. A férfiak mezőnye ezúttal 101 főt számlált. Dr. Bartóki-Gönczy Balázs három győzelemmel és két vereséggel jutott tovább a csoportfordulóból, ráadásul ezen a napon is gyűjtött egy értékes skalpot, Bányai Zsombor legyőzésével. A folytatás ezen a napon nem sikerült, a szombathelyi Bende legyőzte.

A hölgyek 88 indulóval kezdtek ezen a napon. A mieink közül Petri Renáta jutott a legtovább, a döntőbe jutásért vívott asszóban sokáig vezetett is a holland Boone ellen, de ellenfele megfordította a mérkőzést.

Eredmények:

Szombat: 
Férfi párbajtőr (132 vívó):
26. Dr Bartóki-Gönczy Balázs
Női párbajtőr (92 vívó):
3. Bohus Réka
10. Dékány Kinga
15. Petri Renáta
31. Balog Alexandra
40. Bohus Anett
43. Csiaki Dorottya
61. Keszthelyi Zorka
73. Kazár Dóra

Vasárnap:
Férfi párbajtőr (101 vívó):
47. Dr Bartóki-Gönczy Balázs
Női párbajtőr (88 vívó):
13. Petri Renáta
24. Balog Alexandra
32. Dékány Kinga
40. Csiaki Dorottya
44. Kazár Dóra
46. Bohus Réka
63. Keszthelyi Zorka

FEL