Biciklivel, motorral versenyeztek

Dobó Judit, Nagy Csaba és Tóth Lajos képviseli Békés megyét a közlekedésbiztonsági kupán.

Mezőhegyesen rendezte meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét. A megmérettetésen 24 diák vett részt, közülük hárman jutottak tovább az országos döntőre.

A Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét április 1-jén Mezőhegyesen tartotta . A megmérettetésen a rendőrkapitányságok által szervezett városi fordulók legjobbjai vettek részt, a 24 diák háromfős csapatokban oldotta meg az elméleti és gyakorlati feladatokat. A csapatverseny legjobbja a békéscsabai diákok együttese lett, amelynek tagjai: Szász Richárd, Lipcsei Imre és Tóth Lajos. Másodikként végzett a szeghalmi csapat, Pék Elek, Nagy Csaba és Sági János. A harmadik helyezetteknek járó díjat pedig a mezőkovácsházi hármas, Juhász Ábel, Hoffmann Zoltán és Lugasi Martin vehette át.

Az egyéni versenyben a kerékpárosok között Dobó Judit, a mezőkovácsházi Hunyadi János Közoktatási Intézmény tanulója bizonyult a legjobbnak. A kategória második helyezettje Pék Elek, aki a szeghalmi Szigeti Endre Szakképző Iskolába jár, a harmadik helyezett pedig Szendrei Szilárd, a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium diákja. A segédmotoros kerékpárral versenyzőknél első helyezést ért el Nagy Csaba, a szeghalmi Péter András Gimnázium tanulója. Második lett Szűcs Ákos Balázs, a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola diákja, a harmadik helyezettnek járó elismerést pedig a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskolából Lipcsei Imre vehette át. Csapattársa, Tóth Lajos, aki szintén a Vásárhelyi Pál Szakközépiskolába jár, személygépkocsival versenyzett és a kategóriájában első helyezést ért el. Mögötte másodikként végzett Lugasi Martin, a battonyai Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákja, a harmadik pedig Sági János, a szeghalmi Szigeti Endre Szakképző Iskola tanulója lett.

A kategóriák első helyezettjei vesznek részt a Debrecenben április 12-e és 14-e között megrendezésre kerülő országos döntőn, így Békés megyét Dobó Judit, Nagy Csaba és Tóth Lajos képviselik. 

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: