Biciklit lopott Elekről, Budapestre indult vele, de Békés megyét sem hagyta el

2018. július 13. 08:51 | behir

Kerékpárt lopott egy román férfi Békés megyéből. A biciklivel Budapestre indult, de Kardosnál elfogták a rendőrök. A Gyulai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.

Közel 300 kilométert akart megtenni egy román férfi egy Elekről ellopott kerékpárral, de Békés megyét sem tudta elhagyni, mert a rendőrök Kardosnál elfogták. A 36 éves P. I. 2018. április 19-én reggel átugrott egy eleki ház kerítésén, és az udvarról ellopott egy férfivázas biciklit, amivel elindult Budapestre. A kerékpár tulajdonosa nem sokkal később észrevette a lopást és bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök azonnal rögzítették a bicikli vázszámát, valamint egyéb ismertető jeleit a körözési rendszerben és elkezdtek adatokat, információkat gyűjteni a lopásról. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei eközben egy Szarvason elfogott férfit vittek Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Szolgálati autójukkal már visszafelé tartottak Szarvasra, amikor Kardosnál felfigyeltek az út közepén bicikliző férfira. Megállították és igazoltatták, majd ellenőrizték a kerékpárt is, amelynek az adatait a körözési rendszerben megtalálták.

A férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A kerékpár tulajdonosa még aznap délután visszakapta a biciklijét.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Gyulai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. július 11-én átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

FEL