Benne van a Top20-ban a gyulai Várkonyi Bistro & Bar

2021. szeptember 22. 12:40 | Such Tamás

A közelmúltban a pénzcentrum.hu összegyűjtötte, hogy melyek Magyarország legjobb vidéki éttermei.

A gazdasági-pénzügyi hírportál szerint a lista a TripAdvisor éttermi rangsora alapján készült, minden régióból a három legjobbra értékelt éttermet választottak ki.

Többek között a Hévízen található Teri Mama vendéglője, a bükfürdői Auróra étterem (mindkettő Nyugat-Dunántúl), a pécsi Tüke Borház (Dél-Dunántúl), az egri Macok Bisztró (Észak-Magyarország) mellett a gyulai Várkonyi Bistro & Bar (Dél-Alföld) is helyet kapott a tekintélyes listán.

 

Várkonyi Bistro & Bar – Forrás: Várkonyi Bistro & Bar

 

A hírportál továbbá megemlíti, hogy „konyhájuk a gazdag magyar kulináris hagyományokon alapuló ízeket a legmagasabb színvonalú modern konyha elvárásaival ötvözi. A legtöbb alapanyagot a helyi, környékbeli őstermelőktől szerzik be.”

Ezt már mi fűzzük hozzá: általában egy üzlet névválasztása sok-sok álmatlan éjszakát okoz a tulajdonosnak. Várkonyi Tibor azonban két hatost is dobott. Az egyik, hogy a vezetéknevét viseli az étterem, így sokkal könnyeb archoz kötni; a másik, hogy neve első három betűjében benne van a fürdőváros éke, a vár, amely a logójukban is feltűnik. (Persze a harmadik hatos, hogy benne vannak a TOP20-ban.)

 

Várkonyi Bistro & Bar – Forrás: Várkonyi Bistro & Bar

 

Várkonyi Tibor megkeresésünkre elmondta, természetesen nagy örömmel fogadták, hogy beválasztották őket a 2021. év legjobb vidéki éttermei közé. Mindehhez hozzátartozik, hogy egy kiváló csapattal dolgoznak, akik a pandémia ideje alatt is kaptak elfoglaltságot.

„Ígérjük, a jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy mindig mosolygós és elégedett vendégekkel találkozzunk. Mert adni öröm!” – fűzte hozzá.

 

Várkonyi Bistro & Bar – Forrás: Várkonyi Bistro & Bar

További programok »

Gyula

Átadták a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyát

Magyarország nem létezhet sikeres helyi erőközpontok nélkül, a kastélyok és várak megőrzése része kell, hogy legyen a közös nemzeti minimumnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyának átadóján szerdán.
2021. október 14. 13:39
FEL