Bemutatták az új komplex módszertani kézikönyvet

„Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben” címmel 2015 végén indított programot a Békés Megyei Kormányhivatal. Az elmúlt két évben európai szinten is egyedülálló, komplex módszertant dolgoztak ki, amelynek alkalmazásával megkönnyíthető a tanulás és a munka közötti átmenet.

Az elsőként Békés megyében kipróbált módszert egész Európában tudják majd alkalmazni azok a szakképzést folytató szervezetek és gyakorlati képzést végző munkáltatók, akik be szeretnék vezetni a képzési rendszert.

 

– A munkaalapú tanulás a felnőttképzésben címet viseli, amelyben, mint partner veszünk részt. Ez azt jelentette, hogy egyfajta tanár szerepet töltöttünk be. Rájöttünk, hogy egyben tanulók is vagyunk, mivel a projekt megvalósítása alatt tanultuk meg azt, hogy milyen módon lehet más országok tapasztalatait átvenni, más országoktól tanulni és egyáltalán, hogy hogyan kell együttműködni – mondta el a CIOFS-FP projektkoordinátora, Francesca Di Paolantonio.

A kormányhivatal azt tűzte ki célként, hogy nemzetközi együttműködésben, több nemzet modellje alapján dolgozzák ki az európai uniós szinten is alkalmazható módszertant.

– 2015 végétől folyamatosan egy konzorciumban működik egy uniós támogatás ERASMUS+ pályázati forrás keretében. Magyarországi partnereink a Gyula-hús kft., az ALFA KÉPZŐ KISOSZ és három külföldi partnerünk van, egy olasz, egy német, illetve egy finn – fogalmazott a Békés Megyei Kormányhivatal, Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője, Pántya Imre.

A zárókonferencián már az újonnan kifejlesztett komplex módszertani kézikönyvet ismertették meg a szakképzésért felelős szakemberekkel.

Megosztás:

Címke: , ,