Bemutatják, milyen nehézségekkel küzdenek az állami gondozásban élő gyerekek

2019. november 21. 07:45 | behir

Az állami gondozásban élő gyermekek nehézségeit bemutató társadalami kampányt indít a SOS Gyermekfalvak a gyermekjogi világnap évfordulójához kapcsolódva – közölte az alapítvány ügyvezető igazgatója szerdán az M1-en.

Kiss Gergely hozzátette: a gyerekeknek joguk van a családhoz, az ő kampányuk pedig azokról a gyermekekről szól, akiktől elvették ezt a jogot.

A kampány többek között bemutatja azt is, hogy a magyar állam és az ellátószervezetek hogyan igyekeznek pótolni ezt a jogot – jegyezte meg.

A kampány keretében már kiadtak néhány kisfilmet, amelyek megmutatják, hogy egyes családokból milyen traumatikus körülmények közül kerülnek ki a gyermekek, lépnek a gyermekvédelmi rendszer rögös útjára – mondta Kiss Gergely.

Az ENSZ Közgyűlése 30 éve, 1989. november 20-án fogadta el a gyermekek jogairól szóló egyezményt, amelyhez Magyarország 1990. március 19-én, az elsők között csatlakozott – hangzott el a műsorban.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Több mint fél évszázada a színpadon – Balázs Fecó

Maradj velem… címmel, Balázs Fecó, a Korál alapítója mintegy 50 évet átfogó időutazó koncertjét adta egy igencsak nagy zenekarral szerda este, a Csabagyöngyében. Az Ős-Neoton számoktól kezdve, a Taurus és a Korál dalain keresztül, egészen a legfrissebb alkotásáig minden fontos munka elhangzott.
18:42
FEL