Belterületi közutak fejlesztése Kisdombegyházán

2023. június 24. 06:22 | behir.hu

Kisdombegyház Község Önkormányzata sikeres pályázatot adott be belterületi utak fejlesztésére. A Széchenyi Terv Plusz Programban megvalósuló projekt 41 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást tartalmaz.

Az önkormányzatok jogszabályi kötelezettsége az önkormányzati tulajdonú közutak korszerűsítése, felújítása. Jelen fejlesztés Kisdombegyház település belterületi Hunyadi utca útburkolatának kiépítését tartalmazza. A beruházással érintett utca földút, ezért indokolt szilárd burkolattal történő ellátása.
Az utca önkormányzati tulajdonban van. A Hunyadi utcában a kissé kötött talajú földúton, csapadékos időben nehézkes a közlekedés. A mélyebben kijárt szakaszokon előfordul, hogy megáll a víz az úton. Az útszakasz jellemző forgalmát főként a helyi lakosok járművei, illetve mezőgazdasági járműveik adják.
A fejlesztés hozzájárul a biztonságos közlekedés megteremtéséhez, a településkép javításához, továbbiakban a közszolgáltatást nyújtó  létesítmények biztonságosabb és könnyebb megközelíthetőségéhez, összességében a belterületi úthálózat minőségének javulásához.

A projekt tervezett befejezése: 2024. december 31.

forrás: Kisdombegyház Község Önkormányzata

További programok »

FEL